Estudi i implantació d'un sistema ERP en una empresa de productes cosmètics
Segura Martínez, Marc
Sánchez Castelló, Josep Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Study and implementation of an ERP system in a cosmetics company
Additional title: Estudio e implantación de un sistema ERP en una empresa de productos cosméticos
Date: 2016-02-16
Abstract: En aquest article es presentarà un model explicatiu analitzant i definint els conceptes necessaris per a comprendre i implantar un sistema de planificació de recursos empresarials (ERP) en una organització. Aquest projecte s'ha desenvolupat amb la motivació d'implantar amb èxit un sistema ERP en una empresa PyME que es dedica a la recerca, desenvolupament i comercialització de productes cosmètics, per tal de donar a conèixer la composició dels sistemes ERP i d'obtenir una visió més unificada i comuna a tots els departaments i empleats de la companyia. Sota aquest pretext s'ha desenvolupat aquest article, al llarg del qual es mostrarà tot l'estudi previ que s'ha de realitzar abans de la implementació d'un ERP en una empresa, l'anàlisi del mercat per a seleccionar el ERP més adequat a les necessitats de la companyia i la seva posterior implantació. De manera global, enquadraríem els ERP en els sistemes de control empresarial que permeten oferir un nivell òptim i eficient en la totalitat de la gestió de l'empresa.
Abstract: This article provides an explanatory model analyzing and defining the concepts needed to understand and implement an enterprise resource planning (ERP) in an organization. This project was developed with the motivation to successfully implement an ERP system in a SME company dedicated to the research, development and commercialization of cosmetic products, to publicize the composition of the ERP systems and gain insight more unified and common to all departments and employees of the company. Under this pretext it has developed this article, along which all the previous study to be performed before implementing an ERP in a company, market analysis to select the most suitable ERP to the needs of the company and its subsequent implementation. Globally, we will put the ERP into the business control systems allowing offering optimal and efficient level in the entire management of the company.
Abstract: En este artículo se presentará un modelo explicativo analizando y definiendo los conceptos necesarios para comprender e implantar un sistema de planificación de recursos empresariales (ERP) en una organización. Este proyecto se ha desarrollado con la motivación de implantar con éxito un sistema ERP en una empresa PyME que se dedica a la investigación, desarrollo y comercialización de productos cosméticos, para dar a conocer la composición de los sistemas ERP y de obtener una visión más unificada y común a todos los departamentos y empleados de la compañía. Bajo este pretexto se ha desarrollado este artículo, a lo largo del cual se mostrará todo el estudio previo que se debe realizar antes de la implementación de un ERP en una empresa, el análisis del mercado para seleccionar el ERP más adecuado a las necesidades de la compañía y su posterior implantación. De manera global, encuadraríamos los ERP en los sistemas de control empresarial que permiten ofrecer un nivel óptimo y eficiente en la totalidad de la gestión de la empresa.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: ERP ; PyME ; CRM ; TIC ; Open Source ; TPV ; BI ; EDI ; MRP ; Stock ; SCM ; KM10 p, 985.4 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2016-05-11, last modified 2018-10-28   Favorit i Compartir