GPU-based pedestrian detection for autonomous driving
Campmany Canes, Victor
Moure López, Juan Carlos, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Detecció de vianants basada en la GPU per a la conducció autònoma
Título variante: Detección de peatones basada en la GPU para la conducción autónoma
Fecha: 2016-02-11
Resumen: Pedestrian detection has gained a lot of prominence during the last few years. Besides the fact that it is one of the hardest tasks within computer vision, it involves huge computational costs. Obtaining acceptable real-time performance, measured in frames per second (fps), for the most advanced algorithms is nowadays a hard challenge. In this work, we propose a GPU implementation of a well-known pedestrian detection system (i. e. , HOGLBP-SVM) specially designed for the Tegra X1 embedded GPU. It includes LBP and HOG as feature descriptors and SVM as classifiers. We introduce significant algorithmic adjustments and optimizations to adapt the problem to the NVIDIA GPU architecture without sacrificing accuracy. The aim of this work is to offer a real-time system providing reliable results.
Resumen: La detecció de vianants ha estat un tema de molt interès els darrers anys. A part de ser una de les tasques més complexes de la visió per computador, implica uns costos computacionals molt elevats. Obtenir un rendiment de temps real acceptable, mesurat en imatges processades per segon (fps), per la majoria d'algoritmes més avançats és una fita complicada. Aquest treball proposa una implementació en GPU d'un conegut detector de vianants (i. e. , HOGLBP-SVM) dissenyat expressament per la Tegra X1, una GPU encastada. El detector inclou els mètodes LBP i HOG com descriptors de característiques i un SVM com a classificador. El sistema introdueix ajustos algorítmics i optimitzacions per adaptar el problema a l'arquitectura d'una GPU NVIDIA sense sacrificar precisió. L'objectiu és proporcionar un sistema de temps real que alhora sigui robust.
Resumen: La detección de peatones ha ganado mucho interés en los últimos años. A parte de ser una de las tareas más complejas dentro la visión por computador, esta implica unos costes computacionales muy elevados. Obtener un rendimiento de tiempo real aceptable, medido en imágenes procesadas por segundo (fps), para la mayoría de algoritmos más avanzados es un hito complicado. Este trabajo propone una implementación en GPU de un conocido detector de peatones (i. e. , HOGLBP-SVM) diseñado para la Tegra X1, una GPU embebida. El detector incluye los metodos LBP i HOG como descriptores de características i un SVM como clasificador. El sistema introduce ajustes algorítmicos i optimizaciones para adaptar el problema a la arquitectura de una GPU NVIDIA sin sacrificar precisión. El objetivo es proporcionar un sistema de tiempo real que a la vez sea robusto.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès.
Titulación: Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: bachelorThesis ; Text
Área temática: Menció Enginyeria de Computadors
Materia: Conducció autònoma ; Detecció de vianants ; Visió per computador ; CUDA ; Paral·lelisme massiu ; Conducción autónoma ; Detección de peatones ; Visión por computador ; Paralelismo masivo ; Autonomous driving ; Pedestrian detection ; Computer vision ; Massive parallelism9 p, 2.1 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2016-05-11, última modificación el 2018-06-23   Favorit i Compartir