Salut Internacional [103619]
Sabriá-Leal, M
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Salud Internacional
Date: 2016-17
Abstract: Contextualització El moviment continu de persones que es desplacen ja sigui per viatges o per fluxos migratoris ha condicionat l'aparició de malalties importades i reemergents cap a països on la majoria d'aquestes infeccions no són endèmiques. Aquest fet ha justificat l'aparició d'una nova especialitat mèdica, la Salut Internacional, entesa com la disciplina que identifica i compara els factors que afecten a la salut de totes les poblacions humanes i amb especial ènfasi en els problemes de salut relacionats amb la pobresa en les societats de renta mitja i baixa. Així doncs s'haurà d'incorporar aquesta àrea de coneixement entre els professionals sanitaris per tal d'actualitzar les noves necessitats emergents. - Conèixer els determinants de salut en les diverses àrees tropicals i subtropicals dels països de baixa-mitja renda (PBR). - Adquirir coneixements sobre les principals malalties infeccioses en les regions tropicals i subtropicals, així com dels seus mètodes diagnòstics i tractaments específics. - Conèixer les malalties infeccioses importades tant del viatger com del immigrant a través d'un abordatge sindròmic.
Abstract: El movimiento continuo de personas que se desplazan ya sea por viajes o por flujos migratorios ha condicionado la aparición de enfermedades importadas y reemergentes hacia países donde la mayoría de estas infecciones no son endémicas. Este hecho ha justificado la aparición de una nueva especialidad médica, la Salud Internacional, entendida como la disciplina que identifica y compara los factores que afectan a la salud de todas las poblaciones humanas y con especial énfasis en los problemas de salud relacionados con la pobreza en las sociedades de renta media y baja. Así pues se tendrá que incorporar esta área de conocimiento entre los profesionales sanitarios con el fin de actualizar las nuevas necesidades emergentes. Objetivos. - Conocer los determinantes de salud en las diversas áreas tropicales y subtropicales de los países de baja-media renta (PBR). - Adquirir conocimientos sobre las principales enfermedades infecciosas en las regiones tropicales y subtropicales, así como de sus métodos diagnósticos y tratamientos específicos. - Conocer las enfermedades infecciosas importadas tanto del viajero como del inmigrante a través de un abordaje sindrómico.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, castellà
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 80.5 KB

Castellà
5 p, 283.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2016-07-15, last modified 2024-04-06



   Favorit i Compartir