Ampliació d'una llibreria en MAGMA per a codis Z2Z4-lineals
Diéguez Martí, Cristina
Fernández Córdoba, Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Extension of a MAGMA library for Z2Z4-linear codes
Títol variant: Ampliación de una librería en MAGMA para códigos Z2Z4-liniales
Data: 2016-06-29
Resum: Un codi Z₂ Z₄-additiu és un subgrup de Zᵅ₂ x Zᵝ₄, on les paraules-codi són una tupla formada per un vector a Zᵅ₂ i un vector a Zᵝ₄. Es creen una sèrie de funcions per poder treballar amb codis sobre aquest anell Zᵅ₂ x Zᵝ₄ i així calcular, en MAGMA, el pes mínim de Lee, la distància mínima de Lee, les paraules-codi de pes mínim i la distribució de pesos usant un algorisme basat en la força bruta i un algorisme basat en el còmput de kernel. Posterioment, es presenta una comparativa de rendiment entre aquests dos algorismes utilitzant dues famílies de codis diferents per tal de poder determinar sota quines característiques quins dels dos algorismes té un temps de còmput inferior.
Resum: A Z₂ Z₄-additive code, C, is a subgroup of Zᵅ₂ x Zᵝ₄ in which codewords are determined by a tuple based on a vector on Zᵅ₂ and a vector on Zᵝ₄. A set of functions on this ring, Zᵅ₂ x Zᵝ₄, is presented for computing, in MAGMA, the minimum Lee weight, the minimum Lee distance, the minimum weight codewords and the weight distribution using an algorithm based on brute force and a kernel-based algorithm. Then, a performance comparison, which uses two different families of codes, is presented in order to conclude what characteristics involve a lower calculation time of both mentioned algorithms.
Resum: Un código Z₂ Z₄-aditivo es un subgrupo de Zᵅ₂ x Zᵝ₄, en el cual las palabras-código son una tupla formada por un vector a Zᵅ₂ y un vector a Zᵝ₄. Se crean una serie de funciones para poder trabajar con códigos sobre este anillo Zᵅ₂ x Zᵝ₄ y así calcular, en MAGMA, el peso mínimo de Lee, la distancia mínima de Lee, las palabras-código de peso mínimo y la distribució de pesos usando un algoritmo basado en la fuerza bruta y un algoritmo basado en el cómputo de kernel. Posteriormente, se presenta una comparativa de rendimiento entre estos dos algoritmos utilizando dos familias de códigos diferentes para poder determinar bajo qué características cuáles de los dos algoritmos tiene un tiempo de cómputo inferior.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Codis Z₂ Z₄-additius ; Codis Z₂ Z₄-lineals ; MAGMA ; Pes mínim de Lee ; Distància mínima de Lee ; Paraules-codi de pes mínim ; Distribució de pesos ; Algorisme basat en el kernel ; Algorisme basat en la força bruta ; Z₂ Z₄-additive codes ; Z₂ Z₄-linear codes ; Minimum Lee weight ; Minimum Lee distance ; Minimum weight codewords ; Weight distribution ; Kernel-based algoriths ; BruteForce algorithm ; Códigos Z₂ Z₄-additivos ; Códigos Z₂ Z₄-lineales ; Peso mínimo de Lee ; Distancia mínima de Lee ; Palabras-código de peso mínimo ; Distribución de pesos ; Algoritmo basado en el kernel ; Algoritmo basado en la fuerza bruta ; Http://dictionary.reverso.net/spanish-english/librer%c3%ada9 p, 846.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2016-09-30, darrera modificació el 2017-12-01   Favorit i Compartir