Anàlisi de la blockchain de Bitcoin
Plaza Rodríguez, Ferran
Herrera Joancomartí, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Bitcoin's blockchain analysis
Additional title: Análisis de la blockchain de Bitcoin
Date: 2016-06-29
Abstract: Bitcoin, el conegut sistema de criptomoneda digital distribuït, s'ha estès considerablement en els dos últims anys. El gran volum de moviments monetaris que ha sofert fa que s'acumulin ja gairebé 80Gb de dades de transaccions registrades en l'històric públic, conegut com blockchain. Existeix una petita varietat de projectes open source dissenyats per llegir aquestes dades i representar-les en altres bases de dades per realitzar estudis sobre elles. La majoria d'aquests projectes obliguen a començar la lectura des de la primera transacció que existeix. Afegint que, o bé tenen un cost de rendiment i un temps d'execució elevats, o per altra banda fan una lectura massa superficial de les dades. Amb l'objectiu d'analitzar les dades contingudes a la blockchain i extreure estadístiques d'ús, en aquest article es proposa la implementació d'un sistema capaç de llegir les dades de les transaccions de Bitcoin sense fer servir el principi de la blockchain com a punt d'inici.
Abstract: Bitcoin, the well-known distributed digital cryptocurrency system, has expanded significantly in the last two years. The high volume of monetary movements that has experienced makes it accumulate almost 80Gb of registered transactions in his public history, known as blockchain. Exists a small set of open source projects designed for reading this data and represent them in different databases in order to realize the studies about transactions. The vast majority of them make mandatory to start from the first transaction to start reading. Adding the fact that on the one hand, they have a huge execution time and high performance costs, or either, on the other hand, they perform a superficial reading of the data. With the main goal to analyze the data contained in the blockchain and extract use statistics, in this paper, we introduce an implementation of a system capable of reading the blockchain data without the need to start from the first block of the chain.
Abstract: Bitcoin, el conocido sistema de criptomoneda digital distribuido, se ha extendido considerablemente a lo largo de estos dos últimos años. El gran volumen de movimientos monetarios que ha sufrido hace que se acumulen ya casi 80Gb de datos de transacciones registradas en el histórico público conocido como blockchain. Existe una pequeña variedad de proyectos open source diseñados para leer estos datos y representarlos en otros tipos de bases de datos para realizar estudios sobre ellos. La mayoría de estos proyectos obligan a comenzar la lectura desde la primera transacción que existe. Añadiendo que, o bien tienen un coste de rendimiento y un tiempo de ejecución elevados, o por otro lado hacen una lectura demasiado superficial de los datos. Con el objetivo de analizar los datos contenidos en la blockchain y extraer estadísticas de uso, en este proyecto se propone la implementación de un sistema capaz de leer los datos de las transacciones de Bitcoin sin hacer uso del principio de la blockchain como punto de inicio de la lectura.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: Bitcoin ; Blockchain ; Mineria de dades ; Data mining ; Minería de datos8 p, 549.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2016-09-30, last modified 2018-06-23   Favorit i Compartir