Natural Language Interpreter and Arithmetic Word Problem Solver
Franzen, Jozef
Baldrich i Caselles, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Intèrpret de Llenguatge Natural i Sistema per Resoldre els Problemes Verbals
Títol variant: Intérprete de Lenguaje Natural y Sistema para Resolver los Problemas Verbales
Data: 2016-06-28
Resum: The field of Natural Language Processing (NLP) belongs nowadays to most studied and developing fields of Artificial Intelligence. Of countless applications of tasks of the NLP it could be particularly remarked that the intelligence test of a machine – Turing Test – involves detection of a human-like intelligence precisely through the language-based chat aimed to demonstrate sufficient mental capacities. In this sense, the computational analysis of language comprehension and production can thus be deemed of a prominent importance. This work has as its ultimate objective to combine for its outcomes results of the language parsing with notable strengths of the computers – manipulation of numbers. Therefore, two principal tasks of this project can be outlined. The parser of the natural language selected for this project – Catalan – is destined to find a syntactical representation of the given sentence, and the arithmetic word problem solver links up the established interpretation with resolution of an arithmetic word problem given in the natural language. Finally, the work concludes by discussion focused on analysis of results, opportune enhancements for the future work and possible ways how to address encountered issues and deficiencies.
Resum: Avui en dia, el domini de Processament del Llenguatge Natural pertany als camps més tractats de la Intel·ligència Artificial. En el context de la varietat immensa de les seves aplicacions es pot destacar, que la prova d'intel·ligència de màquines – el test de Turing – comporta la detecció de la intel·ligència justament mitjançant el xat fent servir el llenguatge per demostrar les capacitats mentals. En aquest sentit, doncs, l'anàlisi computacional de la comprensió i producció del llenguatge pot considerar-se d'importància especial. Aquest treball té com a objectiu entrellaçar per les seves sortides els resultats de l'anàlisi de llenguatge natural amb el punt característicament fort dels ordinadors – la manipulació amb números. Dit això, es poden delimitar dues tasques principals en que consisteix el present projecte. Per una banda s'hi té l'analitzador del Català encarregat d'esbrinar la representació sintàctica de la frase donada i per l'altra, el sistema per resoldre problemes aritmètics senzills que permet passar de la interpretació de les frases formant l'enunciat en el llenguatge natural a la solució del problema. Per acabar, s'inclou la discussió pel que fa als resultats obtinguts, possibilitats de millores en el futur i causes de deficiències detectades.
Resum: Hoy en día, el dominio de Procesamiento del Lenguaje Natural pertenece a los campos más tratados de la Inteligencia Artificial. Entre las aplicaciones de las tareas asociadas a éste se puede apreciar particularmente, que la prueba de inteligencia de máquinas – el test de Turing – comprende la detección de la inteligencia precisamente mediante el chat empleando el lenguaje para demostrar las habilidades mentales. En este sentido, pues, el análisis computacional de la comprensión y producción del lenguaje puede considerarse de importancia especial. El presente trabajo tiene por meta interrelacionar para sus salidas los resultados del análisis de lenguaje natural con el punto fuerte típico de los ordenadores – la manipulación con números. Entonces, se pueden diferenciar dos tareas principales que definen el ámbito de este proyecto; por un lado se tiene el analizador del idioma escogido para el mismo – Catalán – que se encarga de obtener la representación sintáctica de dada frase y por el otro, el sistema para resolver los problemas simples que permite llegar a la solución del problema a partir de la interpretación de las frases del enunciado en el lenguaje natural. Al final, se acaba razonando sobre los resultados logrados, las oportunidades de mejoras en el futuro e imperfecciones halladas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Llenguatge natural ; Processament del català ; Anàlisi sintàctica ; Anàlisi semàntica ; Sistema per resoldre problemes ; Intel·ligència artificial simbòlica ; Lenguaje natural ; Procesamiento del catalán ; Análisis sintáctico ; Análisis semántico ; Sistema para resolver problemas ; Inteligencia artificial simbólica ; Natural language ; Processing of catalan ; Syntactic parsing ; Semantic parsing ; Knowledge extraction ; Problem solver ; Symbolic artificial intelligence14 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2016-09-30, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir