Les alteracions emocionals influeixen en els processos cognitius dels pacients amb acromegàlia
Crespo, Iris (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Resmini, Eugenia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Universitat Autònoma de Barcelona

Títol variant: Las alteraciones emocionales influyen en la función cognitiva de los pacientes con acromegalia
Títol variant: Emotional Alterations Influence Cognitive Function of Acromegaly Patients
Data: 2016
Resum: Iris Crespo i Eugenia Resmini, dins del grup 747 del CIBERER, han investigat la relació entre alteracions emocionals, com l'ansietat o la depressió, i els problemes cognitius en persones que pateixen acromegàlia, una malaltia caracteritzada per un excés en l'hormona de creixement a causa d'un tumor benigne a la hipòfisi. Els resultats mostren que, efectivament, aquestes alteracions emocionals empitjoren l'estratègia en la presa de decisions i la capacitat d'aprenentatge.
Resum: Iris Crespo y Eugenia Resmini, dentro del grupo 747 del CIBERER, han investigado la relación entre alteraciones emocionales como la ansiedad o la depresión y los problemas cognitivos en personas que padecen acromegalia, una enfermedad caracterizada por un exceso en la hormona de crecimiento a causa de un tumor benigno en la hipófisis. Los resultados muestran que, efectivamente, estas alteraciones emocionales empeoran la estrategia en la toma de decisiones y la capacidad de aprendizaje.
Resum: Iris Crespo and Eugenia Resmini, in the 747 group at CIBERER, have researched the relation between emotional alterations such as anxiety and depression and cognitive problems in persons suffering from acromegaly, a disease characterised by an excess of growth hormone caused by a benign tumour in the pituitary gland. The results effectively show that these emotional alternations worsen decision-making strategies and learning capacities.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 42.5 KB

Español
2 p, 130.8 KB

English
2 p, 129.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Recerca Sant Pau
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-11-02, darrera modificació el 2023-11-29



   Favorit i Compartir