El sensacionalismo en la prensa española : la crisis de los refugiados
Catalán Ocaña, Esther
Cervi, Laura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: El sensacionalisme a la premsa espanyola : la crisi dels refugiats
Additional title: Sensationalism in the Spanish press : the crisis of Refugees
Date: 2016
Description: 346 pag.
Abstract: Aquest treball estudia la tendència al sensacionalisme pel que fa al tractament de la informació de la premsa escrita a Espanya, en relació a la crisis migratòria dels refugiats de Síria. Es realitzarà un estudi de la premsa, així com una comparació dels diaris escollits. L'anàlisi dels continguts es centrarà en els dos principals diaris espanyols: El País i el Mundo. A partir d'un anàlisi de contingut quantitatiu i qualitatiu, els resultats indiquen que existeix sensacionalisme a la premsa espanyola a causa de la mercantilització de la informació. Arrel dels resultats obtinguts, s'ha observat que aquesta espectacularització és més reconeixible al diari El Mundo que a El País.
Abstract: Este trabajo estudia la tendencia al sensacionalismo en el tratamiento de la información de la prensa escrita en España, en relación a la crisis migratoria de los refugiados de Siria. Se realizará un estudio de la prensa, así como una comparación de los diarios escogidos. El análisis de los contenidos se centrarán en dos de los principales diarios españoles: El País y El Mundo. A partir de un análisis de contenido cuantitativo y cualitativo, los resultados indican que existe sensacionalismo en la prensa española a causa de la mercantilización de la información. A raíz de los resultados obtenidos, se ha observados que esa espectacularización de la información es más reconocible en El Mundo que en El País.
Abstract: This work studies the trend to the sensationalism in the data processing of the written press in Spain in relation to the migratory crisis of the refugees of Syria. A study of the press will be realized, as well as a comparison of the select diaries. The analysis of the contents they will centre on two of the principal Spanish diaries: El País newspaper and El Mundo. From an analysis of quantitative and qualitative content, the results indicate that sensationalism exists in the Spanish press because of the commercialization of the information. Immediately after the obtained results, has been observed that this sensationalism of the information is more recognizable in El Mundo than in El País newspaper.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Subject: País (Diari) ; Mundo (Diari : Madrid, Madrid) ; Refugiats ; Síria ; Premsa i política



346 p, 40.3 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies. TFG

 Record created 2016-12-22, last modified 2022-05-01



   Favorit i Compartir