Planta de producción de ácido fórmico
Sieiro Pereira, Borja
Garcia Casassas, Gil
Servera Monserrat, Margalida
Tkatchenko, Raphaela
Ferra Gimenez de la Fuente, Raúl
Bosch Palacios, Rafael, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2016
Descripció: 625 pag.
Resum: Este proyecto es el diseño de una planta química situada en Igualada con una producción en continuo de 75. 000 toneladas año de ácido fórmico. El ácido fórmico se produce mediante una reacción de carbonilación a partir de metanol (100% puro) y monóxido de carbono utilizando como catalizador metóxido de sodio. Posteriormente se realizará una hidrólisis del formiato de metilo obtenido para producir ácido fórmico. A más a más del diseño, también se presenta un estudio de viabilidad y operación de la planta. Se tratan temas de seguridad y medi ambiente con la finalidad de poder aproximar este proyecto téorico a una posible construcción real dentro del marco legal.
Resum: Aquest projecte és el disseny d'una planta química situada a Igualada amb un producció en continu de 75. 000 tones anual de àcid fòrmic. L'àcid fòrmic es produeix mitjançant una reacció de carbonilació a partir de metanol (100% de puresa) i monòxid de carboni utilitzant com a catalitzador metòxid de sodi. Posteriorment es realitzarà una hidròlisi del formiat de metil obtingut per produir àcid fòrmic. A més del disseny, també es presenta un estudi de viabilitat i d'operació de la planta. Es tracten temes de seguretat i medi ambient amb la finalitat de poder aproximar aquest projecte teòric a una possible construcció real dins del marc legal.
Nota: AFOR (Grup de recerca)
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Química [2500897]
Pla d'estudis: Grau en Enginyeria Química [951]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Àcid fòrmic ; Indústries químiques -- Aparells i accessoris ; Fabricació



Esfecificaciones del proyecto
63 p, 10.3 MB

Equipos
105 p, 11.2 MB

Control
56 p, 8.9 MB

Tuberías, accesorios,...
82 p, 12.1 MB

Seguridad e higiene
133 p, 14.6 MB

Medio ambiente
53 p, 2.1 MB

Evaluación económica
9 p, 1.4 MB

Puesta en marcha
21 p, 2.9 MB

Diagramos y planos
10 p, 3.2 MB

Manual de cálculo
76 p, 9.3 MB

Bibliografía
10 p, 1.4 MB

Mejoras
4 p, 466.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2016-12-23, darrera modificació el 2023-03-16



   Favorit i Compartir