How Do We Get International News? : The Comparison of the Coverage of Crimea Referendum between the Spanish and the Russian Press
Don Lapko, Elisabet
Crusafon Baqués, Carmina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Com ens arriba l'informació internacional? : El referèndum de Crimea a la premsa espanyola i russa
Additional title: ¿Cómo recibimos la información internacional? : El referendum de Crimea en la prensa española y rusa
Date: 2016
Description: 60 pag.
Abstract: Les diferències entre la premsa de l'est i de l'oest són d'allò més accentuades, i encara més quan es tracta de parlar d'un tema polèmic com és el conflicte entre Ucraïna i Rússia. En el següent treball s'analitza el tractament que es va fer en tres diaris espanyols: La Vanguardia, El País i El Mundo; i tres de russos: Rosiskaya Gazeta, Izvestia i Nezavisimaya, del referèndum a Crimea celebrat el 16 de març del 2014. Els resultats mostren que hi ha molts aspectes que difereixen, com l'estil, la visió o el punt de vista. El treball també accentua que la informació dels dos grups de diaris està polititzada conforme amb els interessos de cada zona.
Abstract: Las diferencias entre la prensa del este y del oeste son muy acentuadas, y lo resultan aún más cuando se trata de hablar de un tema polémico como el conflicto entre Ucrania y Rusia. En el siguiente trabajo se analiza el tratamiento que se hizo desde tres periódicos españoles: La Vanguardia, El País y el Mundo; y tres de rusos: Rosiskaya Gazeta, Izvestia y Nezavisimaya, del referéndum a Crimea celebrado el 16 de marzo del 2014. Los resultados muestran que hay muchos aspectos en los que difieren, como el estilo, la visión o el punto de vista. El trabajo también acentúa que la información de los dos grupos de periódicos esta politizada conforme los intereses de cada zona.
Abstract: The difference between Eastern and Western press is very remarkable. It is even clearer when it comes to speaking about a controversial issue like the conflict between Russia and Ukraine. This dissertation analyses the coverage of the Crimea's referendum in three Spanish newspapers (La Vanguardia, El País and El Mundo); and three Russian (Rosiskaya Gazeta, Izvestia, and Nezavisimaya). The results show that there are certain aspects, like the style, the vision or the point of view, that differ between the two groups. It also highlights how the editorial line sets the coverage in a particular political position.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Subject: Premsa ; Guerra ; Referèndum ; Ucraïna ; Rússia ; Vanguardia (Diari) ; País (Diari) ; Mundo (Diari : Madrid, Madrid) ; Rosiskaya Gazeta (Diari) ; Izvestia (Diari) ; Nezavisimaya (Diari)



60 p, 2.6 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies. TFG

 Record created 2017-01-16, last modified 2022-05-27



   Favorit i Compartir