Una cuestión de género : estereotipificación y cosificación de las mujeres políticas en los debates televisivos
Huerga Bel, Alba
Soriano Clemente, Jaume, 1965-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Una qüestió de gènere : estereotipificació i cosificació de les dones polítiques en els debats televisius
Títol variant: A gender issue : stereotyping and objectification of politician women in television debates
Data: 2016
Descripció: 112 pag.
Resum: El treball que es presenta a continuació és una anàlisis basat en la investigació dels mecanismes de cosificació i estereotipificació que reben les dones polítiques en els programes de debat televisiu. Mitjançant una fitxa d'elaboració pròpia -realitzada després d'una intensa immersió en els conceptes i teories relacionades-, s'estableixen dos àmbits d'anàlisis. Un relacionat amb la dimensió de la personalitat (aparença i vida privada) i l'altre amb el pla de la interacció, insistint a descobrir com les discussions dialèctiques contrauen simbolismes que estereotipifiquen a les polítiques.
Resum: El trabajo que se presenta a continuación es un análisis basado en la investigación de los mecanismos de cosificación y estereotipificación que reciben las mujeres políticas en los programas de debate televisivo. Mediante una ficha de análisis de elaboración propia -realizada tras una intensa inmersión en los conceptos y teorías relacionadas-, se establecen dos ámbitos de análisis. Uno relacionado con la dimensión de la personalidad (apariencia y vida privada) y el otro con el plano de la interacción, insistiendo en descubrir cómo las discusiones dialécticas contraen simbolismos que estereotipifican a las políticas.
Resum: The work presented below is based on the research of the mechanisms of objectification and stereotyping that politician women receive on television debate programs. Through an analysis card conceived by myself - made after an intense immersion in the concepts and theories related-, two areas of analysis are set. One related to the dimension of personality (appearance and private life) and the other with the level of interaction, insisting in discover how the dialectical discussions contract symbolisms that stereotypy women politicians.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Estudis de dones ; Identitat sexual en els mitjans de comunicació ; Televisió ; Conferències, debats, etc.



112 p, 5.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2017-01-26, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir