Deception Honeypots : Deep Intelligence
Ortiz Rabella, Nil
Navarro-Arribas, Guillermo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Fecha: 2017-02-09
Resumen: En un món on Internet és una eina fonamental pel desenvolupament de les empreses, que volen créixer i establir-se en el mercat econòmic global, la seguretat dels seus sistemes informàtics es converteix en una necessitat. La constant evolució de les tecnologies, promou un ambient en el qual els mètodes que es fan servir per atacar els sistemes informàtics, evolucionen encara més ràpid que les pròpies tecnologies, crean un estat on és pràcticament impossible garantir la integritat i la seguretat completa dels sistemes. La majoria dels mètodes actuals de seguretat, tenen com a objectiu la prevenció o detecció. Per aquest motiu aquest treball implementa els honeypots d'alta interacció, amb els quals podem implementar un factor proactiu en la nostre seguretat, atraient als atacants a un espai controlat, per aprendre els seus mètodes i fer servir aquesta informació per protegir els sistemes reals. En aquest article, es proposa el desenvolupament d'un honeypot d'alta interacció i la seva implementació, en una xarxa similar al entorn de producció d'una empresa per enganyar possibles atacants.
Resumen: In a world where Internet is a key element for the development of any company, that wants to rise and establish in the economic global market, the security of the computer systems used in the company's becomes an imperious need. The constant evolution of technology, provides an environment where the methods used to attack the computer systems evolve even faster than the technologies itself, creating a state where it is practically impossible to assure the integrity and complete security of the systems. Most actual security methods and policies, act only as a prevention or detection solution. Therefore in this paper we implement high interaction honeypots, which allow a new proactive factor in our security, to attract the attackers into a controlled environment, where we can learn their methods and use that information to protect the real systems. In this paper we will propose the development of a high interaction honeypot, and its implementation in a network, which we could find in a real bussines environment.
Resumen: En un mundo donde Internet es una herramienta basica para el dessarrollo de las empresas, que quieren crecer y establecer-se en el mercado economico global, la seguridad de sus sistemas informàticos se convierte en una necesitat. La constante evolucion de las tecnologias, promueve un ambiente en el que los metodos que se usan para atacar los sistemas informàticos evolucionan aun mas rápido que las propias tecnologias, creando un estado donde es practicamente imposible garantizar la integridad y seguridad de los sistemas. La mayoria de los metodos actuales de seguridad, tienen como objetivo la prevención o detección. Por este motivo en este trabajo implementa honeypots de alta interacción, con los quales se puede implantar un factor pro-activo en la seguridad, atraiendo a los atacantes a un espació controlado, para aprender sus metodos i usar esta información para proteger los sistemas reales. En este Articulo, se propone el desarrollo de un honeypot de alta interacción i su implementación, en una red similar a la de un entorno de producción de una empresa para engañar a posibles atacantes.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: Treball final de grau ; Text
Área temática: Menció Tecnologies de la Informació
Materia: Honeypot ; Alta interacció ; Cyber-seguretat ; Deception ; Intel·ligència d'amenaçes ; Amenaça dirigida ; Honeypots ; Alta interacción ; Cyber-seguridad ; Inteligencia de amenazas ; Amenaza dirigida ; High interaction ; Cyber-security ; Threat intelligence ; Targeted threat



9 p, 537.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2017-04-19, última modificación el 2023-07-22



   Favorit i Compartir