Sistema de gestió d'ordres de transport en logística interna basada en AGV
Jimenez Jané, Joan
Ribas i Xirgo, Lluís, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: AGV based internal logistics order management system
Título variante: Sistema de gestión de ordenes de transporte en logística interna basada en AGV
Fecha: 2017-02-08
Resumen: Els sistemes centralitzats de gestió d'operacions de transport intern en plantes de manufactura i d'emmagatzematge que hi ha hagut fins ara, no són prou flexibles per adaptar-se a les noves formes de producció i, als canvis que es produeixen a la indústria actual a causa dels sistemes de la fabricació sota demanda i al trànsit que es genera derivat de la complexitat de les plantes actuals. És per això que es necessiten noves tècniques de programació perquè els sistemes de gestió es puguin adaptar i actuar sobre el dinamisme que es produeix. En aquest projecte es proposa un mètode de gestió basat en subhastes d'ordres de transport utilitzant una metodologia multi-agent, l'arquitectura serà distribuïda i, s'utilitzarà la programació basada en multi-agents per implementar la solució. Es parteix d'un model base que tracta sobre taxis i passatgers, que inclou una subhasta per decidir quin taxi ha de fer el transport. El model s'ha modificat per incloure-hi múltiples destinacions, posar límits al mapa, arreglar errors de comportament dels agents i s'han afegit nous mecanismes de subhasta dinàmics. El simulador resultant es pot aprofitar per dissenyar i dimensionar correctament els sistemes de transport intern de les plantes i indústries.
Resumen: Centralized management systems for internal transportation operations in manufacturing and warehousing facilities that have been up to now are not flexible enough to accommodate new forms of production and changes due to on-demand manufacturing. That is why new programming techniques are needed so that management systems can adapt and act on the dynamism that occurs. This project proposes a management method based on auctions of transport orders using a multi-agent methodology, the architecture will be distributed and multi-agent based programming will be used to implement the solution. A base model is chosen as the basis, that deals with taxis and passengers, which includes an auction to decide which taxi should make the transport. The model has been modified to include boundaries to the map, multiple destinations, to resolve agent behavior errors and to add new dynamic auction mechanisms. The remaining simulator can be used to properly design and dimension the internal transport systems of plants and industries.
Resumen: Los sistemas centralizados de gestión de operaciones de transporte interno en plantas de manufactura y almacenamiento que ha habido hasta ahora no son suficientemente flexibles para adapatarse a las nuevas formas de producción y a los cambios que se producen en la industria actual, a causa de los sistemas de fabricación bajo demanda y al tránsito que se genera derivado de la complejidad de las plantas actuales. Es por eso que se necesitan nuevas técnicas de programación para que los sistemas de gestión se puedan adaptar y actuar sobre el dinamismo que se produce. En este proyecto se propone un método de gestión basado en subastas de órdenes de transporte utilizando una metodologia multi-agent, la arquitectura será distribuida y se usará la programación basada en multi-agentes para implementar la solución. Se parte de un modelo base que trata sobre taxis y pasageros, que incluye una subasta para decidir qué taxi debe hacer el transporte. El modelo se ha modificado para incluir múltiples destinaciones, poner límites al mapa, arreglar errores de comportamiento de los agentes y se han de añadir nuevos mecanismos de subasta dinámicos. El simulador resultante se puede aprovechar para diseñar y dimensionar correctamente los sistemas de transporte interno de las plantas e industrias.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: Treball final de grau ; Text
Área temática: Menció Enginyeria de Computadors
Materia: AGV ; Netlogo ; Agents ; Multiagents ; Multi-agents ; Logística ; Subhasta ; Agentes ; Multiagentes ; Multi-agentes ; Subasta ; Logistics ; Auction



9 p, 1.2 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2017-04-19, última modificación el 2023-07-22



   Favorit i Compartir