Estudi de la privacitat de dades
Alibech Romero, Enric
Casas Roma, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Privacy-preserving data publishing
Additional title: Estudio sobre la privacidad de los datos
Date: 2017-02-06
Abstract: A causa de la imminent digitalització de la informació personal que s'acumula en els fitxers dels estats, empreses i xarxes socials, la preservació de la privacitat està sent un dels trencaclosques més difícils d'afrontar i mitigar en aquests últims anys, tant pels responsables de la seguretat de les dades així com pels mateixos usuaris d'Internet. En aquest paper es presenta l'estat de l'art actual d'alguns dels algoritmes que busquen protegir la privacitat de les dades, analitzant les possibles amenaces i riscos implicats. Així com una descripció de les dues línies de treball més estudiades actualment, com són el Graph-Modification i el Differential Privacy, on es realitzarà una explicació de cadascuna de les tècniques emprades, fent especial referencia a la modificació en les arestes i els vèrtexs, random perturbation i k-anonimitat. Finalment i emprant un dataset d'una xarxa d'interconnexions com un graf, es mostrarà la comparativa d'un conjunt d'indicadors que avaluen la pèrdua d'informació que es produeix a l'hora d'anonimitzar les dades segons l'algoritme d'anonimització escollit, a partir d'un conjunt de proves empíriques realitzades sobre el dataset original.
Abstract: Due to the impending digitalization of personal information stored in states and companies files and social networks, the preservation of privacy is being one of the most difficult puzzles to mitigate and cope with in recent years, by those who are responsible for the security of such data security as well as Internet users themselves. This paper presents the current state of art of some of the algorithms which target is to protect the privacy of the data, by analyzing the potential threats and risks involved. Also a description of the two lines of work studied nowadays, such as Graph-Modification and Differential Privacy, where there will be an explanation of each of the techniques used, with a particular reference to the modifications in the edges and vertices, random perturbation and k-anonymity. Finally, from a set of empirical tests performed on the dataset of a network of interconnections used as a graph, will be shown the comparison of a set of indicators that evaluate the information loss produced as a result of the anonymization process chosen.
Abstract: Debido a la inminente digitalización de la información personal que se acumula en los ficheros de los estados, empresas y redes sociales, la preservación de la privacidad está siendo uno de los rompecabezas más difíciles de afrontar y mitigar en estos últimos años, ya sea tanto por los responsables de la seguridad de los datos así como por los usuarios de Internet. En este papel se presenta el estado del arte actual de algunos de los algoritmos que tienen como objetivo proteger la privacidad de los datos, analizando las posibles amenazas y riesgos implicados. Así como una descripción de las dos principales líneas de trabajo que hay actualmente, como son Graph-Modification y Differential Privacy, donde se realizará una explicación de cada una de las técnicas empleadas, haciendo especial referencia a la modificación en las aristas y los vértices, random perturbation y k-anonimitat. Finalmente y empleando un dataset de una red de interconexiones como un grafo, se mostrará la comparativa de un conjunto de indicadores que evalúan la pérdida de información que se produce a la hora de anonimitzar los datos según el algoritmo de anonimización escogido, a partir de un conjunto de pruebas empíricas realizadas sobre el dataset original.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: Privacitat ; Graph-Modification ; Differential Privacy ; K-anonimitat ; Mineria de dades ; Anonimització ; Privacidad ; K-anonimidad ; Mineria de datos ; Anonimitzación ; Privacy ; K-anonimity ; Data minig ; Anonimity10 p, 658.2 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2017-04-19, last modified 2018-06-23   Favorit i Compartir