Escriptura Audiovisual [103111]
Ramajo Hernández, Natividad
Balsebre Torroja, Armand
Tamborero Viadiu, Vicenç
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Escritura Audiovisual
Data: 2018-19
Resum: Matèria (Grau de Periodisme) L'assignatura s'integra dins de la matèria "Escriptura periodística", formada per les següents assignatures: Escriptura audiovisual (aquesta mateixa): 1er curs - 2on. semestre Escriptura en premsa: 1er Curs - 2on. semestre. Escriptura periodística en multimedia i interactius: 2on. Curs - 1er. Semestre Prèviament -al semestre anterior- o de forma simultània -durant el mateix semestre-, l'alumnat cursa la matèria "Llengua" (Llengua catalana estàndard en els mitjans de comunicació / Estàndard oral i escrit de la llengua espanyola) i les assignatures Teoria i tècnica dels gèneres periodístics (dins de la matèria "Teoria i tècnica del periodisme") i Llenguatges comunicatius escrits i audiovisuals (dins de la matèria "Comunicació"). Rellevància de l'assignatura L'objectiu d'Escriptura audiovisual és aportar els coneixements bàsics sobre l'escriptura i la narrativa periodístiques adequades als mitjans i suports audiovisuals des d'un punt de vista teòric i pràctic. L'assignatura pretén dotar l'alumnat dels conceptes teòrics i de les tècniques bàsiques per a la redacció i transcripció oral de textos periodístics adaptats a la percepció sonora-visual i a les característiques dels gèneres audiovisuals. 1 L'assignatura aprofundeix sobre conceptes presentats prèviament a Llenguatges comunicatius escrits i audiovisuals i complementa Teoria i tècnica dels gèneres periodístics, ubicada al mateix semestre. Aquesta és una assignatura obligatòria i conèixer i comprendre el seu contingut és bàsic per al correcte desenvolupament posterior de la matèria obligatòria "Producció periodística" (Producció i expressió audiovisual i Informatius en ràdio i televisió) Contribució de l'assignatura a la formació del perfil professional L'objectiu final de l'assignatura és contribuir a que l'alumnat: (a) pugui afrontar l'escriptura periodística audiovisual i la comunicació oral a nivell professional (saber com actuar): tècniques de redacció i ús professional de la veu. (b) i desenvolupi capacitat crítica i autocrítica davant la pràctica professional periodística a l'entorn audiovisual (saber ser).
Resum: Materia (Grado de Periodismo) La asignatura se integra dentro de la materia "Escritura Periodística", formada por las siguientes asignaturas: Escritura audiovisual (esta misma): 1r curso - 2º semestre Escritura en prensa: 1r curso - 2º semestre. Escritura periodística en multimedia i interactivos: 2º curso - 1r semestre Previamente -durante el semestre anterior- o de forma simultánea -durante el mismo semestre-, el alumnado cursa la materia "Lengua" (Lengua catalana estándar en los medios de comunicación / Estándar oral y escrito de la lengua española) y las asignaturas Teoria y Técnica de los Géneros Periodísticos (dentro de la materia "Teoria y Técnica del Periodismo") y Lenguajes Comunicativos Escritos y Audiovisuales (dentro de la materia "Comunicación"). Relevancia de la asignatura El objetivo de Escritura Audiovisual es aportar los conocimientos básicos sobre la escritura y la narrativa periodísticas adecuadas a los medios y soportes audiovisuales desde un punto de vista teórico y práctico. La asignatura pretende dotar al alumnado de los conceptos teóricos y de las técnicas básicas para la redacción y 1 asignatura pretende dotar al alumnado de los conceptos teóricos y de las técnicas básicas para la redacción y transcripción oral de textos periodísticos adaptados a la percepción sonora-visual y a las características de los géneros audiovisuales. La asignatura profundiza en conceptos presentados previamente en Lenguajes comunicativos escritos y audiovisuales y complementa Teoría y técnica de los géneros periodísticos, ubicada el mismo semestre. Ésta es una asignatura obligatoria y conocer y comprender su contenido es básico para el correcto desarrollo posterior de la materia obligatoria "Producción periodística" (Producción y Expresión Audiovisual e Informativos en Radio y Televisión). Contribución de la asignatura en la formación del perfil profesional El objetivo final de la asignatura es contribuir a que el alumnado: (a) pueda afrontar la escritura periodística audiovisual y la comunicación oral a nivel profesional (saber cómo actuar): técnicas de redacción y uso profesional de la voz. (b) y desarrolle capacidad crítica y autocrítica delante de la práctica profesional periodística en el entorno audiovisual (saber ser).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]Català
5 p, 83.6 KB

Castellà
5 p, 83.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2018-10-20   Favorit i Compartir