Estructura de la Comunicació [103866]
Díez Jiménez, Mercè
Martori, Aida
Reales Guisado, Lluís
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Estructura de la Comunicación
Data: 2018-19
Resum: L'Estructura de la Comunicació estudia les indústries comunicatives i culturals, així com els actors polítics, econòmics i socials que les configuren amb el seu comportament i estratègies (organismes reguladors, grups de comunicació, entitats empresarials i professionals. . . ). L'assignatura es centra, concretament, en l'organització i funcionament dels mitjans de comunicació i, tenint en compte l'especificitat de la titulació, en el paper de la publicitat. Es pararà una especial atenció en la transformació dels models de consum i de prestació de serveis. L'atenció es focalitzarà en els sistemes de mitjans de comunicació català i espanyol, emmarcant-los dins del context de l'Europa occidental, i més concretament dels països mediterranis. Amb tot, també farem esment d'altres sistemes de mitjans, com el nord-americà, atesa la seva influència en el desenvolupament dels europeus i llatinoamericans. A més de descriure l'estructura dels sistemes mediàtics es pretén aportar claus d'interpretació dels perquès. Per tant, es tindrà en compte el marc històric, econòmic, polític, social i tecnològic en què es configuren. L'objectiu central de l'assignatura és desenvolupar una actitud reflexiva i la capacitat de poder analitzar críticament fets comunicatius d'actualitat.
Resum: La Estructura de la Comunicación estudia las industrias comunicativas y culturales, así como los actores políticos, económicos y sociales que las configuran mediante su comportamiento y estrategias (organismos reguladores, grupos de comunicación, entidades empresariales y profesionales. . . ). La asignatura se centra, concretamente, en la organización y el funcionamiento de los medios de comunicación y, teniendo en cuenta la especificidad de la titulación, en el papel de la publicidad. Se prestará una especial atención a la transformación de los modelos de consumo y de prestación de servicios. La atención se focalizará en los sistemas de medios catalán y español, enmarcándolos en el contexto de la Europa occidental, y más concretamente de los países mediterráneos. También se hará referencia a otros sistemas de medios, como el de Estados Unidos, teniendo en cuenta su influencia en el desarrollo de los europeos y latinoamericanos. Además de describir la estructura de los sistemas mediáticos se pretende aportar claves de interpretación sobre los porqués. Por lo tanto, se tendrá en cuenta el marco histórico, económico, político, social y tecnológico en el que se configuran. El objetivo central de la asignatura es promover una actitud reflexiva y la capacidad de poder analizar críticamente hechos comunicativos de actualidad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Publicitat i Relacions Públiques [2501935]
Pla d'estudis: Grau en Publicitat i Relacions Públiques [972]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 82.7 KB

Castellà
5 p, 82.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir