Abstract: |
Es tracta d'una assignatura de tercer curs amb caràcter obligatori en el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA) i de cinquè curs amb caràcter optatiu en el grau de Veterinària (VET). L'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber el concepte i la importància de la Microbiologia relacionada amb els aliments, quines són les condicions que influeixen en el desenvolupament dels microorganismes, quins són els microorganismes associats als aliments, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, quines són les tècniques analítiques utilitzades a microbiologia dels aliments. La capacitació que ofereix aquesta assignatura que és essencial per als futurs professionals i que es fonamenta en els coneixements previs adquirits en l'assignatura de primer, Microbiologia i Parasitologia (grau de CTA) i Microbiologia (grau de VET), també està orientada a les aplicacions d'altres assignatures incloses en la matèria de Seguretat alimentària i Salut pública (grau de CTA). Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes fonamentals de la Microbiologia dels aliments. - Proporcionar uns coneixements sobre l'aplicació de tècniques i mètodes microbiològics en els aliments. 1 - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes associats als aliments des de diverses vessants (agents causals de malaltia, microbiota alteradora, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control. |