The Appeal of Donald Trump's Political Rhetoric : A Critical Discourse Analysis
Nikolaeva Boyanska, Ivana
Moyer, Melissa, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2018
Descripció: 178 pag.
Resum: In this study I aim to identify recurrent discursive markers in Donald Trump's political discourse in order to establish a profile of his public and political persona based on his presidential campaign. I adopt a Critical Discourse Analysis framework along with an approach based on Rhetoric analysis. In order to understand how Trump's linguistic strategy has been key to his success in becoming president of the United States of America, a profile of his public personality is presented. This proposed profile provides support for the strategy behind the recurrent use of three discourse markers that are analyzed in three presidential debates that took place in 2016. The analysis carried out shows how Trump's language and persona are closely interlinked resulting in an image capable of capturing a public appeal that led to his victory in the elections.
Resum: El objetivo de este estudio es identificar marcadores del discurso recurrentes en el habla político de Donald Trump para poder establecer un perfil de su imagen pública y política basada en su campaña presidencial. Adopto el marco teórico de Análisis Crítico del Discurso junto con el enfoque basado en análisis retórico. Con el fin de comprender cómo la estrategia lingüística de Trump ha sido clave en su éxito en convertirse en el presidente de Estados Unidos, planteo un perfil de su personalidad pública. El perfil propuesto proporciona soporte para la estrategia detrás del constante uso de tres marcadores del discurso analizados en los debates presidenciales que tuvieron lugar en 2016. El análisis llevado a cabo muestra como el lenguaje de Trump y su persona están estrechamente relacionados, presentando como resultado una imagen capaz de captar una apelación pública que le llevó a la victoria en las elecciones presidenciales.
Resum: L'objectiu d'aquest estudi és identificar els marcadors del discurs recurrents en la parla política de Donald Trump per poder establir un perfil de la seva imatge pública i política basada en la seva campanya presidencial. Adopto el marc teòric d'Anàlisis Crític del Discurs juntament amb l'enfocament basat en l'anàlisi retòric. Amb el fi de comprendre com l'estratègia lingüística del Trump ha sigut clau en el seu èxit per convertir-se en el president dels Estats Units, plantejo un perfil de la seva personalitat pública. El perfil proposat proporciona suport per l'estratègia darrera de l'ús constant de tres marcadors del discurs analitzats en els debats presidencials que van tenir lloc l'any 2016. L'anàlisi establert mostra com el llenguatge de Trump i la seva persona estan estretament relacionats, presentant com a resultat una imatge capaç de captar una apel·lació pública que el va encaminar a la victòria a les eleccions presidencials.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis anglesos [2500245]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Anglesos [801]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Critical Discourse Analysis ; Donald Trump ; US 2016 Elections discourse markers ; Linguistic strategy ; Análisis Crítico del Discurso ; Marcadores del discurso en las elecciones de EU en 2016 ; Estrategia lingüística ; Anàlisi Crític del Discurs ; Marcadors del discurs en les eleccions d'EU en 2016 ; Estratègia lingüística



178 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2018-09-27, darrera modificació el 2022-10-22



   Favorit i Compartir