Análisis de las narraciones futbolísticas del programa radiofónico 'Tiempo de Juego' de la Cadena COPE
Peña Franco, Jose Manuel
Niqui Espinosa, Jacint, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2018
Descripció: 132 pag.
Resum: Aquest treball té com a objectiu apropar al lector al mon de la narració esportiva mitjançant el programa capdavanter a Espanya en matèria de retransmissions esportives: el 'Tiempo de Juego' de la Cadena COPE. Així doncs, s'ha realitzat una anàlisi a fons de l'element bàsic i essencial del programa, les narracions futbolístiques, a partir dels condicionants corresponents al factor humà de les narracions: el rol dels actors participants, l'estil de locució i el llenguatge futbolístic. A més, es presenta un repàs a l'evolució de la ràdio esportiva espanyola.
Resum: Este trabajo tiene como objetivo acercar al lector al mundo de la narración deportiva a través del programa líder en España en materia de retransmisiones deportivas: el 'Tiempo de Juego' de la Cadena COPE. Así pues, se ha hecho un análisis en profundidad del elemento básico y esencial del programa, las narraciones futbolísticas, a partir de los condicionantes correspondientes al factor humano de las narraciones: el rol de los actores participantes, el estilo de locución, y el lenguaje futbolístico. Además, se presenta un repaso a la evolución de la radio deportiva española.
Resum: This paper has the objective of approaching the sport narration world to the lector through the leader program in Spain in sport matters broadcasts: 'Tiempo de Juego' from COPE's channel. So, it has been made a deep analysis of the program basic and essential, the football narration, starting at the corresponding determing of the human being of the narrations: the role of participant actors, the locution style, and the football language. In addition, it is presented an evolution review of the spanish sports radio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Futbol ; Periodisme esportiu ; Ràdio i llenguatge ; COPE (Emissora de ràdio)



132 p, 4.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2018-11-20, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir