La crisi dels opioides
Fuster, Daniel (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)
Muga, Roberto (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)

Títol variant: La crisis de los opioides
Data: 2019
Resum: En una editorial recentment publicada a Medicina Clínica els Drs. Daniel Fuster i Robert Muga, del Servei de Medicina Interna l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol discuteixen els orígens de l'emergència de salut pública als Estats Units relacionada amb l'augment de la prevalença del trastorn per ús d' opioides i l'augment alarmant de morts per sobredosi, que ha arribat a la xifra de 75000 a l'any. També es descriu la situació de l'ús d' opioides a Espanya i es discuteix si es possible que en el nostre medi hi hagi una emergència similar.
Resum: En una editorial recientemente publicada en Medicina Clínica los Dres. Daniel Fuster y Robert Muga, del Servicio de Medicina Interna del Hospital Universitario Germans Trias i Pujol discuten los orígenes de la emergencia de salud pública en Estados Unidos relacionada con el aumento de la prevalencia del trastorno por uso de opioides y el aumento alarmante de muertes por sobredosis, que ha llegado a la cifra de 75000 al año. También se describe la situación del uso de opioides en España y se discute si es posible que en nuestro medio haya una emergencia similar.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 474.1 KB

Español
2 p, 247.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-04-05, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir