Intervenció en Psicologia de la Salut [102593]
Gutiérrez Rosado, Teresa
Diaz Martinez, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Additional title: Health Psychology Intervention
Additional title: Intervención en Psicología de la Salud
Date: 2019-20
Abstract: Intervenció en psicologia de la salut és una assignatura de caràcter optatiu que forma part del Bloc A de la " menció de psicologia de la salut" i s'imparteix al segon semestre del quart curs. En el context de la menció aquesta assignatura te un caràcter formatiu generalista, aportant un marc conceptual centrat en la salutogènesis i eines metodològiques per intervenir fonamentalment en la promoció de la salut. Inclou tres blocs temàtics: (1) Fonaments sobre els determinants de salut, la psicologia positiva i els comportaments saludables (2) Desenvolupament de tècniques i procediments metodològics per les intervencions en l'àmbit de la promoció i prevenció de la salut, així com per dissenyar i avaluar programes de salut comunitari (3) Analitzem un àmbit aplicat de gran interès com són les conductes additives. En finalitzar l'assignatura, l'estudiant serà capaç de: Reconèixer els determinants de la salut. Comprendre les relacions entre comportament, salut i malaltia. Conèixer els fonaments teòrics i metodològics en diferents àmbits aplicats. Adquirir habilitats bàsiques per desenvolupar programes de salut. Adquirir habilitats bàsiques per analitzar i modificar conductes. Identificar les competències dels diferents professionals de la salut Treballar en equip.
Abstract: Intervención en psicología de la salud es una asignatura de carácter optativo que forma parte del Bloque A de la "mención de psicología de la salud" y se imparte en el segundo semestre del cuarto curso. En el contexto de la mención, esta asignatura tiene un carácter formativo generalista, aportando un marco conceptual centrado en la salutogènesis y técnicas y metodologías para intervenir fundamentalmente en la promoción de la salud. Incluye tres bloques temáticos: 1) Fundamentos sobre los determinantes de salud, la psicología positiva y los comportamientos saludables 2) Desarrollo de técnicas y procedimientos metodológicos para las intervenciones en el ámbito de la promoción y prevención de la salud, así como para diseñar y evaluar programas de salud comunitario 3) Analizamos un ámbito aplicado de gran interés como son las conductas aditivas. Al finalizar la asignatura, el/la estudiante será capaz de: • Reconocer los determinantes de la salud. • Comprender las relaciones entre comportamiento, salud y enfermedad. • Conocer los fundamentos teóricos y metodológicos en diferentes ámbitos aplicados. • Adquirir habilidades básicas para desarrollar programas de salud. • Adquirir habilidades básicas para analizar y modificar conductas. • Identificar las competencias de los diferentes profesionales de la salud • Trabajar en equipo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Psicologia [2502443]
Study plan: Grau en Psicologia [954]Català
6 p, 126.4 KB

Anglès
6 p, 100.3 KB

Castellà
6 p, 125.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-05, last modified 2019-07-26   Favorit i Compartir