Pràcticum I [101681]
Martinez Fernandez, J. Reinaldo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Practicum I
Títol variant: Prácticum I
Data: 2019-20
Resum: El pràcticum I és el primer contacte que tenen els estudiants amb la realitat professional i, per tant, configura l'espai per a la posada en pràctica de les competències fins ara desenvolupades i d'aquelles que s'aniran desenvolupant en els moments de la realització del mateix. A més constitueix l'escenari oportú per la reflexió en l'acció mentre s'estan portant a terme les diferents assignatures. En aquest sentit es el pràcticum estarà necessàriament vinculat al conjunt d'assignatures de tercer, en concret, a l'assignatura Gestió d'Institucions Socioeducatives, a més de considerar les competències treballades en assignatures de segon com Disseny, Seguiment i Avaluació de Programes, Organització i Grups, Bases sociopolítiques de l'Educació i Investigar en educació. OBJECTIUS Els objectius de l'assignatura de pràcticum I són els següents 1. Analitzar l'entorn social, cultural, econòmic, etc. de la institució o servei on es realitza el pràcticum. 2. Avaluar els elements organitzatius de la institució o del centre on es realitza el pràcticum. 3. Identificar les interaccions existents entre l'entorn i la institució o centre, posant de manifest les variables més significatives. 4. Dissenyar i aplicar tècniques i instruments pertinents per a la recollida de la informació. 5. Detectar necessitats del centre i els seus participants, tot implicant diferents processos i instruments de 1 5. Detectar necessitats del centre i els seus participants, tot implicant diferents processos i instruments de recollida d'informació. 6. Fer propostes d'intervenció a la realitat analitzada, d'acord amb les necessitats detectades i prioritzades, desenvolupar-les i avaluar-les en funció de les possibilitats del centre i de les recomanacions del tutor de la facultat 7. Reflexionar en i des de la pràctica amb els referents teòrics-pràctics que l'alumnat va adquirint. 8. Analitzar el paper, rols i funcions del professional en els àmbits i contextos analitzats. 9. Col·laborar amb els professionals de la institució realitzant les tasques que s'adeqüin a les característiques de la institució i del context de treball. 10. Desenvolupar actituds pertinents amb l'exercici professional.
Resum: El practicum I es el primer contacto que tienen los estudiantes con la realidad profesional, y un espacio oportuno para poner en práctica las competencias desarrolladas y las que se irán desarrollando durante su realización. Se trata de una asignatura que constituye un espacio idóneo para reflexionar y conectar la intervención en el centro con las asignaturas teóricas de la titulación. En este sentido, el Practicum I está vinculado a las asignaturas de tercer curso, en concreto a " Gestión de Instituciones Socioeducativas", a parte de considerar las competencias trabajadas en otras asignaturas de segundo curso. Los objetivos de la asignatura de Practicum I se concretan en: 1. Analizar el entorno social, económico, cultural, etc. de la institución. 2. Evaluar los elementos organizativos de la institución o del centro donde se realiza el practicum. 3. Identificar las interacciones existentes entre el entorno y la institución o centro. 4. Diseñar y aplicar técnicas e instrumentos para la recogida de información. 5. Detectar necesidades del centro y de los participantes. 6. Hacer propuestas de intervención en la realidad analizada, de acuerdo a las necesidades detectadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Educació Social [2500260]
Pla d'estudis: Grau en Educació Social [827]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.2 KB

Anglès
5 p, 106.9 KB

Castellà
5 p, 107.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2024-09-21



   Favorit i Compartir