Higiene i Sistemes d'Autocontrol [103261]
Hernández Herrero, María Manuela
Roig Sagués, Artur Xavier
Ripolles Avila, Carolina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Hygiene and Self-Control Systems
Títol variant: Higiene y Sistemas de Autocontrol
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura de Higiene i Sistemes d'Autocontrol és una assignatura integradora d'altres assignatures que pretén que l'alumne sigui capaç de desenvolupar un sistema que permeti a la indústria alimentària aplicar i gestionar d'una manera racional les mesures i condicions necessàries per controlar els perills i garantir l'aptitud d'un producte per al consum humà. Objectiu general: Identificar i analitzar el perills significatius que poden aparèixer en totes i cadascuna de las fases de producció i comercialització dels aliments, així com identificar els diferents factors que poden afectar la qualitat higiènica d'un aliment per tal d'aplicar les mesures de control apropiades, tot gestionant les activitats realitzades per tal de garantir l'aptitud d'un producte per al consum humà. 1 Objectius específics: Identificar, analitzar i avaluar els perills biològics, químics i físics més significatius. Identificar els factors que afecten a la presència dels perills als aliments per tal d'establir els límits crítics i els seus sistemes de vigilància, així com la vida útil del producte Identificar les mesures preventives per controlar la presència o desenvolupament dels perills durant l'elaboració dels aliments Desenvolupar i gestionar el sistema d'anàlisi de Perills i Punts de Control crítics Desenvolupar i gestionar les pràctiques que proporcionen l'entorn bàsic i les condicions operacionals necessàries per a la producció d'aliments segurs Aplicar el procés d'auditoria als els sistemes de gestió de l'APPCC i dels requisits previs.
Resum: La asignatura de Higiene y Sistemas de Autocontrol es una asignatura integradora de otras asignaturas que pretende que el alumno sea capaz de desarrollar un sistema que permita a la industria alimentaria aplicar y gestionar de una manera racional las medidas y condiciones necesarias para controlar los peligros y garantizar la aptitud de un producto para el consumo humano. Objetivo general Identificar y analizar el peligros significativos que pueden aparecer en cada una de las fases de producción y comercialización de los alimentos, así como identificar los diferentes factores que pueden afectar a la calidad higiénica de un alimento con el fin de aplicar las medidas de control apropiadas, gestionando las actividades realizadas para garantizar la aptitud de un producto para el consumo humano. 1 Objetivos específicos Identificar, analizar y evaluar los peligros biológicos, químicos y físicos más significativos. Identificar los factores que afectan a la presencia de los peligros a los alimentos con el fin de establecer los límites críticos y sus sistemas de vigilancia, así como la vida útil del producto Identificar las medidas preventivas para controlar la presencia o desarrollo de los peligros durante la elaboración de los alimentos Desarrollar y gestionar el sistema de Análisis de Peligros y Puntos de Control críticos Desarrollar y gestionar las prácticas que proporcionan el entorno básico y las condiciones operacionales necesarias para la producción de alimentos seguros. Auditar el sistema de gestión del APPCC y de los requisitos previos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
7 p, 119.0 KB

Anglès
7 p, 118.7 KB

Castellà
7 p, 118.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir