Mètodes Exploratoris [102677]
López Olvera, Jorge Ramón
Cuenca Valera, Rafaela
Domingo, Mariano
Espada, Yvonne
Franch Serracanta, Jordi
Marco Sánchez, Ignasi
Marco Valle, Alberto
Prandi Chevalier, David
Ramis Salvá, Antonio José
Segalés Coma, Joaquim
Majó Masferrer, Natàlia
Martorell Monserrat, Jaume
Martínez Martínez, Jorge
Gascón Bayarri, Eduard
Cabezón Ponsoda, Oscar
Novellas Torroja, Rosa
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Exploratory Methods
Additional title: Métodos Exploratorios
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura de Mètodes exploratoris és una assignatura de segon curs i per tant, està compresa dins les assignatures inicials bàsiques del grau de Veterinària. És imprescindible i bàsica pels estudis clínics posteriors. Ensenya les bases per elaborar la història clínica i per realitzar el maneig i la subjecció amb seguretat dels animals. Ensenya l'exploració general i detallada dels animals, la recollida de mostres, el seu processament i interpretació, l'aplicació de tècniques d'imatge per tal d'obtenir la informació necessària per poder emetre uns judicis clínics que s'ensenyaran als següents cursos del grau. Proporciona la metodologia bàsica per a realitzar una necròpsia ordenada, sistemàtica i complerta de l'animal. Els objectius concrets són que l'estudiant conegui: 1. Els mètodes i procediments d'exploració clínica: recollida dels símptomes clínics i la seva interpretació, presa de mostres biològiques, processament i interpretació 2. Els fonaments de les diferents tècniques d'imatge i radiobiologia i la interpretació d'imatges 3. La sistemàtica de realització d'una necròpsia.
Abstract: 1 La asignatura de Métodos exploratorios es una asignatura de segundo curso y por lo tanto, está comprendida dentro de las asignaturas iniciales básicas del grado de Veterinaria. Es imprescindible y básica para los estudios clínicos posteriores. Enseña las bases para elaborar la historia clínica y para realizar el manejo y la sujeción con seguridad de los animales. Enseña la exploración general y detallada de los animales, la recogida de muestras, su procesamiento e interpretación, la aplicación de técnicas de imagen para obtener la información necesaria para poder emitir unos juicios clínicos que enseñarán a los siguientes cursos del grado. Proporciona la metodología básica para realizar una necropsia ordenada, sistemática y completa del animal. Los objetivos concretos son que el estudiante conozca: 1. Los métodos y procedimientos de exploración clínica: recogida de los síntomas clínicos y su interpretación, toma de muestras biológicas, procesamiento e interpretación 2. Los fundamentos de las diferentes técnicas de imagen y radiobiología y la interpretación de imágenes 3. La sistemática de realización de una necropsia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Grau en Veterinària [955]Català
8 p, 121.0 KB

Anglès
8 p, 119.6 KB

Castellà
8 p, 120.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2021-06-17   Favorit i Compartir