Quin és el grau d'estratègia del parxís?
Costela Travé, Yaiza
Otazu Porter, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Cerdà Company, Joaquin, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Which is the amount of strategy in Ludo?
Título variante: ¿Cuál es el grado de estrategia del parchís?
Fecha: 2019-07-01
Resumen: Quin és el grau d'estratègia del parxís? és un projecte que consisteix en estudiar si, seguint algun tipus d'estratègia al jugar el joc conegut com a "parxís", es pot augmentar el número de victòries i en investigar quina és la que més victòries ens atribuiria. Aquest projecte inclou la implementació del joc i de diferents criteris de decisió amb diversos objectius a seguir durant les partides, a més del posterior estudi estadístic sobre els resultats obtinguts. Finalment, hem trobat que algunes estratègies sí donen millors resultats que d'altres, pel que podem afirmar que existeixen possibilitats de millorar el percentatge de victòria encara que es tracti d'un joc amb un factor d'atzar. En concret, les estratègies que han guanyat més percentatge de partides són FIFO i Greedy.
Resumen: Which is the amount of strategy in ludo? is a project that consists in studying whether if introducing any type of strategy in playing the game known as "parxís" can give us a higher win percentage and in investigating which strategy would influence the most in the amount of games ending with success. This project will include the entire implementation of the game and different AI's with diverse aims while playing the games, and also a stadistic study of the results. Finally we found out that some strategies did get better results than others, thus we can confirm that there are possibilities to improve our victory percentatge although it's a game with a random factor. In specific, the strategies that won more games are FIFO and Greedy.
Resumen: ¿Cuál es el grado de estrategia del parchís? es un proyecto que consiste en estudiar si siguiendo algún tipo de estrategia al jugar al juego conocido como "parchís" se puede aumentar el número de victorias y en investigar cuál es la que más victorias nos atribuiría. Este proyecto incluye la implementación del juego y de diferentes criterios de decisión con diferentes objetivos a seguir durante las partidas, además del posterior estudio estadístico sobre los resultados obtenidos. Finalmente, hemos concluido que algunas estrategias sí dan mejores resultados que otras, por lo que podemos afirmar que existen posibilidades de mejorar el porcentaje de victorias aunque se trate de un juego con un factor de azar. En concreto, las estrategias que han ganado más porcentaje de partidas son FIFO y Greedy.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: Treball final de grau ; Text
Área temática: Menció Computació
Materia: Parxís ; Estratègia ; Intel·ligència Artificial ; Criteris de decisió ; Parchís ; Estrategia ; Inteligencia Artificial ; Criterios de decisión ; Ludo ; Strategy ; Artificial Intelligence ; Decision criteria



10 p, 514.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2019-08-27, última modificación el 2023-07-22



   Favorit i Compartir