Development of a distributed agent based simulation benchmark using D-MASON
Peralta Quesada, Cristina
César Galobardes, Eduardo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Desenvolupament d'un Benchmark de Simulació d'Agents en Paral·lel sobre la plataforma D-MASON
Additional title: Desarrollo de un Benchmark de Simulación de Agents en Paralelo sobre la plataforma D-MASON
Date: 2019-07-01
Abstract: Agent-based models(ABM) are computational models that allow the simulation of systems focusing on the behavior and interactions of autonomous individuals (agents) within an environment, with the objective of recreating a complex system. As ABM simulations complexity grows, the computational resources needed to fulfill the simulations grow as well. Considering the fact that agents are independent entities and can be run in parallel, running ABMS on distributed systems brings a solution to the problem. This paper is focused on the implementation of a benchmark with DMASON ABM simulations framework, to evaluate its performance and compare it with other distributed ABMS frameworks.
Abstract: Els models basats en agents (ABM) són models computacionals que permeten la simulació de sistemes centrant-se en el comportament i les interaccions dels agents a dins d'un entorn, amb l'objectiu de recrear sistemes complexos. Quan la complexitat de les simulacions de ABM creix, els recursos computacionals necessaris per a dur a terme les simulacions també creixen. Considerant el fet de que els agents son entitats autònomes i poden executar-se en paral·lel, correr ABMS a sistemes distribuïts soluciona aquest problema. Aquest paper es centra en l'implementació d'un benchmark amb D-MASON, una plataforma per a simulacions d'ABM, per tal d'avaluar el seu rendiment i comparar-lo amb el d'altres plataformes similars.
Abstract: Los modelos basados en agentes (ABM) son modelos computacionales que permiten la simulación de sistemas centrándose en el comportamiento y las interacciones de agentes dentro de un entorno, con el objetivo de recrear sistemas complejos. Cuando la complejidad de las simulaciones de ABM crece, los recursos computacionales necesarios para llevar a cabo las simulaciones crece también. Considerando el hecho de que los agentes son entidades autónomas y pueden correr en paralelo, ejecutar ABMS en sistemas distribuidos soluciona este problema. Este paper se centra en la implementación de un benchmark con D-MASON, una plataforma para la simulación de ABM, con el objetivo de evaluar su rendimiento y compararlo con el de otras plataformas similares.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Studies: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Menció Enginyeria de Computadors
Subject: D-MASON ; MASON ; Cluster ; Agent-Based Model Simulations ; Performance analysis ; Simulacions de models basats en agents ; Anàlisi de rendiment ; Simulaciones de modelos basados en agentes ; Análisis de rendimiento8 p, 281.7 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2019-08-27, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir