Hack the world
Mateos Pi, Carles
Parera Fiestas, Oriol, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Date: 2019-06-28
Abstract: Aquest projecte ha consistit a crear un sistema de posicionament indoor 3D mitjançant diversos Arduino que actuen com a nodes fixes i una Raspberry Pi que és l'element a posicionar. Per dur-ho a terme, inicialment s'ha intentat crear un sistema el qual, a través de la intensitat de senyal rebuda entre transmissors de radiofreqüència, es pugui calcular la distància de la Raspberry a cadascun dels Arduino, amb la finalitat de poder triangularitzar l'element dins duna sala. Posteriorment, en vista a certs problemes amb el hardware transmissor de ràdio, s'ha decidit crear un sistema basat en enviament i recepció de so per poder calcular distàncies. Finalment perquè l'usuari d'aquest sistema pugui veure les dades, s'ha creat un servidor web amb el Backend format per NodeJS i el Frontend creat en ReactJS.
Abstract: This project has been to create a 3D indoor positioning system using several Arduino which act as fixed nodes and a Raspberry Pi which is the element to position. In order to carry it out, initially, it was attempted to create a system which, through the intensity of signal received between radio frequency transmitters, could calculate the distance of the Raspberry to each of the Arduino, in order to be able to triangulate the element within a room. Later, in view of certain problems with the radio transmitter hardware, it has been decided to create a system based on sending and receiving sound in order to calculate distances. Finally, so that the user of this system can see the data, a web server has been created with the Backend formed by NodeJS and the Frontend created in ReactJS.
Abstract: Este proyecto ha consistido en crear un sistema de posicionamiento indoor 3D mediante diversos Arduino que actúan como nodos fijos y una Raspberry Pi que es el elemento a posicionar. Para llevarlo a cabo, inicialmente se ha intentado crear un sistema el cual, a través de la intensidad de señal recibida entre transmisores de radiofrecuencia, se pueda calcular la distancia de la Raspberry a cada uno de los Arduino, con el fin de poder triangularitzar el elemento dentro de una sala. Posteriormente, en orden a ciertos problemas con el hardware transmisor de radio, se ha decidido crear un sistema basado en envío y recepción de sonido para poder calcular distancias. Finalmente para que el usuario de este sistema pueda ver los datos, se ha creado un servidor web con el Backend formado por NodeJS y el Frontend creado en ReactJS.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: IPS ; Posicionament indoor ; Arduino ; MySensors ; Raspberry Pi ; Comunicació NRF ; Sistema basat en so ; NodeJS ; ReactJS ; Indoor positioning ; NRF communication ; Sound based system ; Posicionamiento indoor ; Comunicación NRF ; Sistema basado en sonido



11 p, 760.4 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering. TFG

 Record created 2019-08-27, last modified 2023-07-22



   Favorit i Compartir