La utilització d'enzims immobilitzats com acceleradors de reaccions químiques d'interès industrial
Solé Ferré, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: La utilización de enzimas inmovilizadas como aceleradores de reacciones químicas de interés industrial
Títol variant: The use of immobilized enzymes in industrial processes as chemical reactions accelerators
Data: 2019
Resum: Els enzims immobilitzats, enzims lliures units a una partícula sòlida, confereixen major rigidesa i estabilitat a l'estructura tridimensional de la proteïna i se separen més fàcilment de la resta de contingut de la biocatalització. D'aquesta manera, fan possible la reutilització de biocatalitzadors en diversos cicles de reacció. Amb aquesta premissa, des del Grup d'Enginyeria de Bioprocessos i Biocatàlisi Aplicada s'han encarregat de la immobilització i aplicació dels enzims Ciclohexanona Monooxigenasa i la Glucosa Deshidrogenasa ja que són clau per la producció del precursor del polímer, poli-trimetil-ε-caprolactona, utilitzat com additiu en tintes d'impressora.
Resum: Las enzimas inmovilizadas, enzimas libres unidas a una partícula sólida, confieren mayor rigidez y estabilidad a la estructura tridimensional de la proteína y se separan más fácilmente del resto de contenido de la biocatalización. De este modo, hacen posible la reutilización de biocatalizadores en varios ciclos de reacción. Con esta premisa, desde el Grupo de Ingeniería de Bioprocesos y Biocatálisis Aplicada se han encargado de la inmovilización y aplicación de las enzimas Ciclohexanona Monooxigenasa y la Glucosa Deshidrogenasa ya que son clave para la producción del precursor del polímero, poli-trimetil-ε- caprolactona, utilizado como aditivo en tintas de impresora.
Resum: Immobilized enzymes, which are enzymes attached onto solid particles, confer extra rigidity and stability to the three-dimensional structure of the protein and allow an easy separation of the biocatalyst. In this way, they facilitate the reutilization of the catalyst in various reaction cycles. With this premise, the Bioprocess Engineering and Applied Biocatalysis Group have focused on the immobilization and application of the Cyclohexanone Monooxygenase and Glucose Dehydrogenase enzymes as they are key to the production of the precursor of the novel polymer, poly-trimethyl-ε-caprolactone , used as an additive in printer inks.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2019, p. 1-4, ISSN 2014-6388Català
4 p, 604.9 KB

Español
3 p, 552.7 KB

English
3 p, 555.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2022-02-06   Favorit i Compartir