visitant ::
identificació
|
|||||||||||||||
Cerca | Lliura | Ajuda | Servei de Biblioteques | Sobre el DDD | Català English Español |
Pàgina inicial > Documents gràfics i multimèdia > Fotografies > Bibliografía sobre la Matanza del cerdo |
Títol variant: | Bibliography on Pig traditional slaughter |
Títol variant: | Bibliografia sobre la Matança del porc |
Data: | 2019 |
Resum: | La matanza del cerdo es una tradición festiva que proveía a las familias de carne y grasa animal, para un consumo anual diferido. En la península Ibérica, existen marcadas diferencias geográficas en el procedimiento seguido: posición de sacrificio (vertical colgada/inclinada, horizontal,. . ), posición y orden de las operaciones de chamuscado y/o escaldado y en la posición de la evisceración (vertical ventral, horizontal dorsal,. . . ). Se presenta en formato fotografía, una bibliografía en castellano, catalán, gallego, francés, alemán e inglés (1980-2016), sobre la matanza del cerdo y de este como animal ligado al hombre. |
Resum: | La mort de porc és una tradició festiva que proveïa les famílies de carn i greix animal, per a un consum anyal diferit. A la península Ibèrica, existeixen marcades diferències geogràfiques en el procediment seguit: posició de sacrifici (vertical penjada/inclinada, horitzontal,. . . ), posició i ordre de les operacions de socarrimat i/o escaldat i en la posició de l'evisceració (vertical ventral, horitzontal dorsal,. . . ). Es presenta en format fotografia, una bibliografia en castellà, català, gallec, francès, alemany i anglès (1980-2016), sobre la matança del porc i d'aquest com a animal lligat a l'home. |
Nota: | 25 fotografías |
Drets: | Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. |
Col·lecció: | Matança del porc |
Document: | Image |
Matèria: | Bibliografía ; Matanza ; Cerdo ; Bibliography ; Pig ; Traditional slaughter ; Matança ; Porc |
BALASCH BLANCH E., RUIZ ARRANZ Y. 2015. La matanza tradicional del cerdo. Susaeta. Madrid 1024x683, 554.1 KB |
BUXEDA G. 2016. El llibre dels embotits. QuèViures, 2. Sidillà. La Bisbal d'Empordà. 768x1024, 372.0 KB |
CAPEL J.C., GÓMEZ E., LAPITZ J.J., MÉNDEZ RIESTRA E., SERRADILLA J.V., SUEIRO J.V. 1997. Manual de la matanza. R&B. Bilbao. 768x1024, 325.1 KB |
CASTAÑER A., FUERTES T. 1991. El libro del jamón y la matanza. Alianza Editorial. Madrid. 768x1024, 348.6 KB |
DOLCET LLAVERIA J., PONS I ARGIMON I. 2010. Els embotits de Catalunya. DAAAR. Generalitat de Catalunya. Edicions 62. Barcelona. 768x1024, 353.8 KB |
FÀBREGA J. 1995. El llibre del porc: guia dels embotits i pernils, amb receptari. Edicions de la Magrana. Barcelona. 768x1024, 300.9 KB |
FÀBREGAS I COMADRAN X. 2011. La mort de porc a la Selva. Quaderns de la Selva, 23, 259-279. Centre d'Estudis Selvatans. Santa Coloma de Farners. 768x1024, 344.8 KB |
FERRER ALÒS L. 2017. Estris i atuells de la casa de pagès. Brau. Figueres 683x1024, 441.0 KB |
GOMILA T. 2012. Acorar. Món de Llibres. Manacor. 768x1024, 328.2 KB |
GÁZQUEZ ORTIZ A. 2000. Porcus, puerco, cerdo. El cerdo en la gastronomía española. Alianza Editorial. Madrid. 768x1024, 346.3 KB |
GUIX I FEIXA J., ROCA I TORRENT A. 2013. Agenda del pagès 2014. El porc i els embotits. Hermes Comunicacions. Girona. 768x1024, 295.8 KB |
JUNQUERA C. 2008. La matanza del cerdo. Biblioteca leonesa de tradiciones. Edilesa. León. 768x1024, 292.4 KB |
MAPA. Catálogo de embutidos y jamones curados de España. 768x1024, 326.5 KB |
MEDALLA I BENEYTO J. 2002. Consideracions d'un cansalader sobre el Vallès, el porc i el seu entorn. Granollers. 768x1024, 326.7 KB |
NADAL SUBIRÀ E. 2003. La matança tradicional del tocino a la vall de Boí. Trabajo de investigación publicado por el CPCPTC. Generalitat de Catalunya. 768x1024, 250.7 KB |
NOEL N. 2000. La cuisine du bon gras. Lacour Éditeur. Nîmes. 768x1024, 388.0 KB |
PASTOUREAU M. 2009. Le cochon. Histoire d'un cousin mal aimé. Gallimard. Paris. 768x1024, 315.4 KB |
PASTOUREAU M. 2015. Le roi tué par un cochon. Seuil. Paris. 768x1024, 341.8 KB |
RIVAS QUINTAS E. 2008. A cociña e a matanza. Léxico rural do noroeste hispano. Nº 3. Gráficas Orensanas. Ourense. 768x1024, 332.6 KB |
ROGERS K. M. 2012. Pork. A global history. The Edible Series. Reaktion Books Ltd. London. 768x1024, 287.5 KB |
RONCALÉS RABINAL P., MARTÍNEZ LUNA L. A. 2001. La matanza domiciliaria del cerdo en el valle del Ebro. Tecnología cárnica tradicional. Institución "Fernando el Católico". Diputación de Zaragoza. Zaragoza. 768x1024, 270.8 KB |
SALGOT. 2007. Delicatessen del porc. Catàleg. Embotits Salgot. Aiguafreda. 768x1024, 239.0 KB |
SCHLAUCH B., BÜHLER R. 2016. Die tradition der Hohenloher hausmetzger. Bäuerliche Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall. D-74632 Neueinstein. 768x1024, 339.8 KB |
TOUSSAINT-SAMAT M. 1991. Historia natural y moral de los alimentos 5. Los comestibles de lujo : el caviar, los mariscos y el jamón. Alianza. Madrid. 768x1024, 372.4 KB |
VIOLANT I SIMORRA R. 1981. Feines casolanes: costums de la cria i de la matança del porc al Pallars Sobirà. Obra Oberta, 3. El Pedrís, 8. Editorial Alta Fulla. Barcelona. p 11-36. 768x1024, 287.4 KB |
VV. AA. 2011. Dossier El porc i els embotits. Revista Cadí Pedraforca. Núm. 11. Gavarres. Cassà de la Selva. 768x1024, 305.5 KB |
VV. AA. 2018. Dossier El porc i l'embotit. Revista Garrotxes. Núm. 22. Gavarres. Cassà de la Selva. 768x1024, 326.7 KB |