|
|
|||||||||||||||
|
Cerca | Lliura | Ajuda | Servei de Biblioteques | Sobre el DDD | Català English Español | |||||||||
| Pàgina inicial > Articles > Articles publicats > La mort de porc a la Selva (I) |
| Data: | 2011 |
| Resum: | A Catalunya, la matança del porc és un costum familiar festiu molt antic que se celebra encara a pagès. Antropològicament es pot definir com un ritus sacrificial domèstic propi, que permet el consum anual diferit de proteïna i greix d'origen animal, conservats secs, salats i/o confitats. Aquests productes tradicionals elaborats, crus, cuits i secs, i els plats cuinats de porc, formen part del patrimoni popular alimentari i gastronòmic de la cultura catalana. |
| Drets: | Aquest material està protegit per drets d'autor i/o drets afins. Podeu utilitzar aquest material en funció del que permet la legislació de drets d'autor i drets afins d'aplicació al vostre cas. Per a d'altres usos heu d'obtenir permís del(s) titular(s) de drets. |
| Llengua: | Català |
| Col·lecció: | Matança del porc |
| Document: | Article ; recerca ; Versió publicada |
| Matèria: | Mort porc ; La Selva (Catalunya) ; Pig ; Traditional slaughter ; Matanza cerdo ; Porcs ; Catalunya |
| Publicat a: | Quaderns de la Selva, Núm. 23 ( 2011) , p. 259-279, ISSN 1130-1708 |
21 p, 1.7 MB |