La mort de porc a la Selva (I)
Fàbregas i Comadran, Xavier

Data: 2011
Resum: A Catalunya, la matança del porc és un costum familiar festiu molt antic que se celebra encara a pagès. Antropològicament es pot definir com un ritus sacrificial domèstic propi, que permet el consum anual diferit de proteïna i greix d'origen animal, conservats secs, salats i/o confitats. Aquests productes tradicionals elaborats, crus, cuits i secs, i els plats cuinats de porc, formen part del patrimoni popular alimentari i gastronòmic de la cultura catalana.
Drets: Aquest material està protegit per drets d'autor i/o drets afins. Podeu utilitzar aquest material en funció del que permet la legislació de drets d'autor i drets afins d'aplicació al vostre cas. Per a d'altres usos heu d'obtenir permís del(s) titular(s) de drets.
Llengua: Català
Col·lecció: Matança del porc
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Mort porc ; La Selva (Catalunya) ; Pig ; Traditional slaughter ; Matanza cerdo ; Porcs ; Catalunya
Publicat a: Quaderns de la Selva, Núm. 23 ( 2011) , p. 259-279, ISSN 1130-1708

Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/130610
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/200084
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/215031
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/215265
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/142907
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/84810
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/71066
Registre complementari: https://ddd.uab.cat/record/69376


21 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Fons personals i institucionals > Xavier Fàbregas > Matança del porc
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2012-01-12, darrera modificació el 2025-01-07



   Favorit i Compartir