Home > Articles > Published articles > La mort de porc a la Selva (I) |
Date: | 2011 |
Abstract: | A Catalunya, la matança del porc és un costum familiar festiu molt antic que se celebra encara a pagès. Antropològicament es pot definir com un ritus sacrificial domèstic propi, que permet el consum anual diferit de proteïna i greix d'origen animal, conservats secs, salats i/o confitats. Aquests productes tradicionals elaborats, crus, cuits i secs, i els plats cuinats de porc, formen part del patrimoni popular alimentari i gastronòmic de la cultura catalana. |
Rights: | Tots els drets reservats. |
Language: | Català |
Series: | Matança del porc |
Document: | Article ; recerca ; Versió publicada |
Subject: | Mort porc ; La Selva (Catalunya) ; Pig ; Traditional slaughter ; Matanza cerdo ; Porcs ; Catalunya |
Published in: | Quaderns de la Selva, Núm. 23 ( 2011) , p. 259-279, ISSN 1130-1708 |
21 p, 1.7 MB |