Web of Science: 25 cites, Scopus: 25 cites, Google Scholar: cites,
Characterization of the porcine nutrient and taste receptor gene repertoire in domestic and wild populations across the globe
da Silva, Elizabete C. (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
de Jager, Nadia (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences.)
Burgos-Paz, William (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
Reverter, Antonio (CSIRO. Agriculture and Food)
Roura, Eugeni (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences)
Perez-Enciso, Miguel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Data: 2014
Resum: The oral GPCR nutrient/taste receptor gene repertoire consists of the Tas1r family (sweet and umami tastes), the Tas2r family (bitter taste) as well as several other potential candidate sensors of amino acids, peptones and fatty acids. Taste/nutrient receptors play a fundamental role in survival through the identification of dietary nutrients or potentially toxic compounds. In humans and rodents some variations in taste sensitivity have been related to receptor polymorphisms. Some allelic variants, in turn, have been linked to the adaptation to specific geographical locations and dietary regimes. In contrast, the porcine taste/nutrient receptor repertoire has been only partially characterized and limited information on genetic variation across breeds and geographical location exists. The present study aims at filling this void which in turn will form the bases for future improvements in pig nutrition.
Ajuts: Ministerio de Economía y Competitividad AGL 2010-14822
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Porcs ; Nutrició
Publicat a: BMC genomics, Vol. 15 (2014) , ISSN 1471-2164

DOI: 10.1186/1471-2164-15-1057
PMID: 25471201


16 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CRAG (Centre de Recerca en Agrigenòmica)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2020-04-28, darrera modificació el 2022-03-26



   Favorit i Compartir