Medicina i Cirurgia d'Animals de Companyia II [102621]
Ferrer Caubet, Lluís
Alberola, Jordi (Alberola i Domingo)
Espada, Yvonne
Franch, Jordi
García Arnas, Félix
Pastor Milán, Josep
Peña Giménez, Maria Teresa
Rabanal Prados, Rosa Ma
Rigau Mas, Teresa
Ruíz de Gopegui Fernández, Rafael
Añor Torres, Sònia
Díaz-Bertrana Sánchez, Carmen
de la Fuente Laborda, Josep
Martorell Montserrat, Jaume
Ordeix Esteve, Laura
Rivera del Alamo, Maria Montserrat
Torrente Artero, Carlos
de la Fuente, Cristian
Leiva Repiso, Marta
Andaluz Martínez, Anna
Planellas Bachs, Marta
Fresno, Laura
Novellas Torroja, Rosa
Bosch Lozano, Luis
Fontecha Umaña, Pedro
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Domestic Animal Medicine and Surgery II
Additional title: Medicina y Cirugía de Animales de Compañía II
Date: 2020-21
Abstract: L'assignatura de Medicina i Cirurgia d'animals de companyia II és una assignatura obligatòria de quart curs. Aquesta assignatura engloba les activitats pràctiques dels continguts teòrics de l'assignatura de Medicina i Cirurgia d'animals de companyia I. Introdueix a l'estudiant a les bases de les afeccions mèdiques i quirúrgiques, dels animals de compania, el seu tractament (mèdic o quirúrgic), el seu seguiment i pronòstic, així com al maneig de pacients crítics. Introdueix també l'estudiant en les bases de la reproducció clínica. Els principals objectius formatius de l'assignatura son que l'estudiant: Reconegui i diagnostiqui els diferents tipus de lesions o signes clínics i la seva associació amb els processos patològics. Faci diagnòstics diferencials a partir dels signes i les lesions observables en els animals. Sigui capaç d'elaborar un pla terapèutic mèdic i/o quirúrgic adaptat a cada cas Conegui les tècniques quirúrgiques més utilitzades en veterinària. Adquireixi l'habilitat de reconèixer les malalties derivades de la reproducció, part i puerperi, així com el seu tractament. Conegui les bases de la farmacoteràpia i la seva aplicació. Descrigui les lesions pròpies de la malaltia i condueixi el diagnòstic definitiu mitjançant el procediment de la necròpsia.
Abstract: Esta es una asignatura obligatoria de cuarto curso, que incluye todas las actividades prácticas realcionadas con la teoría impartida en la asignatura "Medicina i Cirugía de Animales de Compañía I". La asignatura introduce al estudiante a las bases de las enfermedades de los animales de compañía, a su tratamiento -médico o quirúrgico-, su seguimiento y pronóstico, y al manejo de pacientes críticos. También introduce al estudiante a las bases de la reproducción clínica en pequeños animales. Los principales objetivos formativos son que los estudiantes: Reconozcan y diagnostiquen distintas lesiones o signos clínicos y su relación con los procesos patológicos. Elaboren listas de diagnósticos diferenciales basados en los signos clínicos y lesiones observados en los animales. Sean capaces de elaborar un plan terapéutico, médico o quirúrgico, para cada caso clínico. Aprendan las técnicas quirúrgicas más comunmente utilizadas en medicina veterinaria. Adquieran las habilidades para reconocer enfermedades reproductivas, las derivadas del parto y el puerperio, y su tratamiento. Sepan las bases de la farmacología clínica y su aplicación en cada caso. Sean capaces de describir lesions de enfermedades, interpretarlas y llegar a un diagnóstico definitivo mediante la necropsia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 126.1 KB

Anglès
9 p, 124.5 KB

Castellà
9 p, 125.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2020-07-24, last modified 2024-03-01



   Favorit i Compartir