Gestió de la Seguretat Alimentària i Salut Pública [103262]
Hernández Herrero, María Manuela
Roig Sagués, Artur Xavier
Torres, Ferran
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Management of Food Safety and Public Health
Títol variant: Gestión de la Seguridad Alimentaria y Salud Pública
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura de Gestió de la Seguretat Alimentària i Salut Pública integra coneixements tant de anàlisi del risc de la Seguretat Alimentaria com de Salut Pública. Tot considerant que l'anàlisi del risc en què s'han de basar les polítiques de seguretat alimentària es basa en tres components: avaluació del risc, gestió del risc i comunicació del risc. Objectiu general Introduir a l'alumne a l'anàlisi del risc en la seguretat alimentària utilitzada com a eina per la protecció de la salut pública, per tal de controlar el riscos de la forma més efectiva mitjançant la selecció i implementació de mesures adequades per part de l'administració i les empreses alimentàries. En aquest àmbit s'avaluarà dintre del concepte de l'alimentació i el seu impacte a la Salut Pública, aspectes relacionats amb la prevenció de malalties i avaluació de la Salut, la metodologia de la Investigació i la interpretació dels estudis epidemiològics. 1 Objectius específics Conèixer les bases de l'anàlisi de risc aplicada a la seguretat alimentària. Aplicar eines per l'avaluació científica del risc Conèixer les polítiques de la gestió del risc aplicades en seguretat alimentària tant per part de l'administració com de les empreses alimentàries Conèixer les estratègies de comunicació del risc aplicada a la seguratat alimentària Conèixer les bases de la Salut Pública i els seus determinats Conèixer els principis de la metodologia en investigacióclínica i les seves implicacions.
Resum: La asignatura de Gestión de la Seguridad Alimentaria y Salud Pública integra conocimientos tanto del análisis del riesgo de la Seguridad Alimentaria como de la Salud Pública. Considerando que el análisis del riesgo, en que se deben basar las políticas de seguridad alimentaria, se basa en tres componentes: evaluación del riesgo, gestión del riesgo y comunicación del riesgo. Objetivo general Introducir al alumno en el análisis del riesgo en la seguridad alimentaria utilizada como herramienta para la protección de la salud pública, a fin de controlar los riesgos de la forma más efectiva mediante la selección e implementación de medidas adecuadas por parte de la administración y las empresas alimentarias. En este ámbito se evaluará, dentro del concepto de la alimentación y su impacto en la Salud Pública, aspectos 1 ámbito se evaluará, dentro del concepto de la alimentación y su impacto en la Salud Pública, aspectos relacionados con la prevención de enfermedades y evaluación de la Salud, la metodología de la Investigación y la interpretación de los estudios epidemiológicos. Objetivos específicos Conocer las bases del análisis de riesgo aplicada a la seguridad Alimentaria. Aplicar herramientas para la evaluación científica del riesgo Conocer las políticas de la gestión del riesgo aplicadas en seguridad alimentaria tanto por parte de la administración como de las empresas alimentarias Conocer las estrategias de comunicación del riesgo aplicada a la seguridad alimentaria Conocer las bases de la Salud Pública y sus determinados Conocer los principios de la metodología en investigación clínica y sus implicaciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
6 p, 115.2 KB

Anglès
6 p, 114.8 KB

Castellà
6 p, 114.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir