Patriarchal propaganda and manipulation in Dracula : in search of a new model of victorian femininity
Veny Planiol, Maria Magdalena
Owen, David, 1962-, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2020
Descripció: 31 pag.
Resum: Can Bram Stoker's Dracula be considered an item of patriarchal propaganda? What is the aim behind Mina Harker's manipulation in the novel? With regard to the first question, in this project I aim to approach Bram Stoker's Dracula as an element of patriarchal propaganda which presents a form of Victorian femininity that is in alignment with patriarchal values. The second aim of this TFG is to propose that this new model of Victorian female identity is achieved in the novel through the manipulation of the character of Mina Harker orchestrated by the group of men lead by Professor Van Helsing.
Resum: Podríem considerar Dràcula, de Bram Stoker, com un element de propaganda patriarcal? Quin és l'objectiu rere la manipulació de Mina Harker en la novel·la? Quant a la primera pregunta, en aquest projecte es pretén tractar Dràcula com un element de propaganda patriarcal el qual presenta una forma de feminitat victoriana en consonància amb valors patriarcals. Pel que fa a la segona pregunta, en el present TFG es proposa que aquest nou model d'identitat femenina victoriana s'aconsegueix en la novel·la a través de la manipulació del personatge de Mina Harker, orquestrada pel grup d'homes liderat pel Professor Van Helsing.
Resum: ¿Podríamos considerar Drácula, de Bram Stoker, como un elemento de propaganda patriarcal? ¿Cuál es el objetivo tras la manipulación de Mina Harker en la novela? Respecto a la primera pregunta, en este proyecto se pretende tractar Drácula como un elemento de propaganda patriarcal el cual presenta una forma de feminidad victoriana en consonancia con valores patriarcales. En cuanto a la segunda pregunta, en este TFG se propone que este nuevo modelo de identidad femenina victoriana es conseguido a través de la manipulación del personaje de Mina Harker, orquestada por el grupo de hombres liderado por el Profesor Van Helsing.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis anglesos [2500245]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Anglesos [801]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Dracula ; Bram Stoker ; Wilhelmina Murray ; Victorian femininity ; Patriarchy



31 p, 454.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2020-09-07, darrera modificació el 2022-11-30



   Favorit i Compartir