L'observació de la Terra com a eina pel seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
Maso, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Serral Montoro, Ivette (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Domingo-Marimon, Cristina (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Zabala Torres, Alaitz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: La observación de la Tierra como herramienta para el seguimiento de los Objetivos de Desarrollo Sostenible
Títol variant: Earth observation as a tool for monitoring Sustainable Development Goals
Data: 2021
Resum: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) han de guiar la implementació de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015. Els 17 ODS es concreten en 169 fites a assolir i en 244 indicadors per seguir-ne l'evolució. Les temàtiques dels objectius abasten la pobresa, la fam, la pau, la salut, l'educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l'energia, el consum i la producció sostenibles i la governança. L'Observació de la Terra, i la seva expressió en les anomenades variables essencials, pot ser una eina útil en l'estudi i seguiment d'alguns dels indicadors d'evolució dels ODS.
Resum: Los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) tienen que guiar la implementación de la Agenda 2030 de las Naciones Unidas para el Desarrollo Sostenible, aprobada el 25 de septiembre del 2015. Los 17 ODS se concretan en 169 hitos a lograr y en 244 indicadores para seguir la evolución. Las temáticas de los objetivos alcanzan la pobreza, el hambre, la paz, la salud, la educación, las desigualdades, la inclusión, la prosperidad económica, la protección del planeta, la lucha contra el cambio climático, las ciudades y los territorios, la energía, el consumo y la producción sostenibles y la gobernanza. La Observación de la Tierra, y su expresión en las llamadas variables esenciales, puede ser una herramienta útil en el estudio y seguimiento de algunos de los indicadores de evolución de los ODS.
Resum: The Sustainable Development Goals (SDGs) must guide the implementation of the United Nations 2030 Agenda for Sustainable Development, adopted on 25th September 2015. The 17 SDGs are deployed in 169 targets to be achieved and 244 indicators to monitor their evolution. Topics covered include poverty, hunger, peace, health, education, inequality, inclusion, economic prosperity, the protection of the planet, the fight against climate change, cities and territories, and sustainable energy, consumption and production and governance. Earth observation, and its expression in the so-called Essential Variables, can be a valuable tool in the study and monitoring of some of the indicators of the evolution of the SDGs.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2021, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 1.0 MB

Español
2 p, 764.3 KB

English
2 p, 664.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica (GRUMETS)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2021-02-09, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir