La premsa LGBTIQ+ a Catalunya durant la dècada dels 70
Lacruz Cruz, Abel
Perceval, José María, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: La prensa LGBTIQ+ en Cataluña durante la década de los 70
Títol variant: LGBTIQ+ press in Catalonia during the 70's decade
Data: 2020
Descripció: 95 pag.
Resum: A principis dels 70 va sorgir, a la clandestinitat, el primer mitjà de comunicació LGBTIQ+ a Catalunya i Espanya. Durant els següents anys, i especialment a partir de la mort del dictador, Francisco Franco, un seguit de revistes (activistes i comercials) van proliferar a Catalunya, subtilment al principi i després de manera evident i reivindicativa. Aquests mitjans van ajudar a informar i visibilitzar la comunitat LGBTIQ+ i van fomentar la seva socialització. Aquest treball investiga quines publicacions van aparèixer, en quines condicions ho van fer i de quina manera van contribuir a l'avenç dels drets i benestar de la comunitat LGBTIQ+.
Resum: A principios de los 70 surgió, en la clandestinidad, el primer medio de comunicación LGBTIQ+ en Cataluña y España. Durante los siguientes años, y especialmente a partir de la muerte del dictador, Francisco Franco, una serie de revistas (activistas y comerciales) proliferaron en Cataluña, sutilmente al principio y después de manera evidente y reivindicativa. Estos medios ayudaron a informar y visibilizar a la comunidad LGBTIQ+ y fomentaron su socialización. Este trabajo investiga qué publicaciones aparecieron, en qué condiciones lo hicieron y de qué manera contribuyeron al avance de los derechos y bienestar de la comunidad LGBTIQ+.
Resum: In the early 70's, the first LGBTIQ+ Catalan and Spanish media made its appareance clandestinely. During subsequent years, especially after the death of the dictator Francisco Franco, a series of magazines (both mainstream an activist) spread in Catalonia, in a subtle way at the beginning and afterwards, in a more evident way, and leaning towards activism. Those media helped the LGBTIQ+ community to be informed and visible and encouraged social interaction between its members. This research analyses which magazines were published, the characteristics of its production and in what way they contributed to the progress and welfare of LGBTIQ+ rights.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució i la comunicació pública de l'obra, sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca
Matèria: Minories sexuals en els mitjans de comunicació de massa ; Lesbianisme ; Homosexualitat ; Catalunya ; Història ; 1939-1975, Franquisme ; Premsa ; Revistes



95 p, 29.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2021-02-15, darrera modificació el 2021-09-08



   Favorit i Compartir