Les dificultats amb l'escriptura en la infància no sempre van lligades a un trastorn subjacent
Pascual, Mariona (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials)
Salas, Naymé (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials)

Títol variant: Las dificultades con la escritura en la infancia no siempre van ligadas a un trastorno subyacente
Data: 2021
Resum: Sovint es considera que les dificultats en l'aprenentatge de l'escriptura en nens es deuen a altres problemes relacionats amb dèficits cognitius o lingüístics. En la seva tesi doctoral, Mariona Pascual ha estudiat aquest trastorn en nens i nenes de segon i quart d'Educació Primària mitjançant l'exploració del perfil cognitiu, el perfil lingüístic i les característiques de les produccions textuals. Els resultats mostren que es poden tenir problemes per a aprendre a escriure sense un trastorn primari del desenvolupament. Són dificultats detectables de manera fàcil i objectiva des de fases primerenques, la qual cosa permetria intervenir aviat per a evitar que s'agreugin amb el temps.
Resum: A menudo se considera que las dificultades en el aprendizaje de la escritura en niños se deben a otros problemas relacionados con déficits cognitivos o lingüísticos. En su tesis doctoral, Mariona Pascual ha estudiado este trastorno en niños y niñas de segundo y cuarto de Educación Primaria mediante la exploración del perfil cognitivo, el perfil lingüístico y las características de las producciones textuales. Los resultados muestran que se pueden tener problemas para aprender a escribir sin un trastorno primario del desarrollo. Son dificultades detectables de manera fácil y objetiva desde fases tempranas, lo que permitiría intervenir pronto para evitar que se agraven con el tiempo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2021, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 705.4 KB

Español
3 p, 706.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2021-03-24, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir