Micologia dels Aliments [103260]
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Mycology
Títol variant: Micología de los Alimentos
Data: 2023-24
Resum: Es tracta d'una assignatura optativa en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran conèixer la importància dels fongs en els aliments, quines són les condicions que influeixen en el seu desenvolupament, quins són els principals llevats i fongs miceliars associats als aliments i quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar e identificar aquests organismes. Aquesta assignatura es fonamenta en els coneixements previs adquirits en les assignatures obligatòries de Microbiologia i Parasitologia (1r curs) i de Microbiologia dels Aliments (3r curs). També està orientada a les aplicacions d'altres assignatures incloses en la matèria de Seguretat alimentària i Salut pública. Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes fonamentals de la Micologia dels aliments. - Proporcionar uns coneixements sobre l'aplicació de tècniques i mètodes d'estudi i d'identificació dels fongs associats als aliments. - Reconèixer i entendre el paper dels llevats i fongs miceliars associats als aliments des de diverses vessants (aspectes positius i negatius), com la seva utilització com aliments (pròpiament dits) o en l'obtenció de aliments fermentats i el seu paper com alteradors dels aliments i begudes i com agents productors de micotoxines i micotoxicosis. 1.
Resum: This is an elective subject. Students will acquire the knowledge and practical skills of Food Mycology. Topics covered include the significance of fungi in foods, conditions that influence their development, the main yeasts and moulds associated with food, the methods for fungal enumeration, isolation and identification. The training offered by the subject is based on previous knowledge acquired in compulsory subjects as Microbiology and Parasitology (1st year) and Food Microbiology (3rd year). It is also oriented to its applications in other subjects as Food Safety and Public Health. The specific training objectives are: - To introduce the student to the basic concepts of Food Mycology. - To provide knowledge of fungal isolation and identification techniques and methods in foods. - To recognize and understand the role of yeasts and moulds associated with foods across many aspects (positive and negative impact), its use as food o for fermentation, its role as food and beverage spoilers and as source of mycotoxins and mycotoxicosis.
Resum: Se trata de una asignatura optativa en la que el estudiante deberá adquirir los conocimientos teóricos y prácticos que le permitirán conocer la importancia de los hongos en los alimentos, las condiciones que influyen en su desarrollo, las principales levaduras y hongos miceliares asociados a los alimentos, así como las técnicas y métodos básicos para estudiar e identificar estos organismos. Esta asignatura se fundamenta en los conocimientos previos adquiridos en las asignaturas obligatorias de Microbiología y Parasitología (1er curso) i de Microbiología de los Alimentos (3er curso). También está orientada a las aplicaciones de otras asignaturas incluidas en la materia de Seguridad alimentaria y Salud pública. Los objetivos formativos concretos son: - Introducir al estudiante en los conceptos fundamentales de la Micología de los alimentos. - Proporcionar unos conocimientos sobre la aplicación de técnicas y métodos de estudio y de identificación de los hongos asociados a los alimentos. - Reconocer y entender el papel de las levaduras y los hongos miceliares asociados a los alimentos des de diversas vertientes (aspectos positivos y negativos), así como su utilización como alimentos (propiamente dichos) o en la obtención de alimentos fermentados y su papel como alteradores de alimentos y bebidas y como agentes productores de micotoxinas y micotoxicosis. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.7 KB

Anglès
5 p, 105.7 KB

Castellà
6 p, 108.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-14, darrera modificació el 2023-09-19



   Favorit i Compartir