Articles

Articles 33 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre: La cerca s'ha fet en 0.00 segons. 
1.
18 p, 685.7 KB Effect of Feeding Olive Pomace Acid Oil on Dark Chicken Meat Lipid Composition, Oxidative Stability, Color, and Sensory Acceptance / Albendea, Paula (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Rafecas, Magdalena (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Vichi, Stefania (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Verdú, Marçal (BonÀrea Agrupa) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària)
One current aim of the chicken meat industry is to reduce production costs, which can be achieved using by-products as feed ingredients. Additionally, this can contribute to the food chain sustainability. [...]
2023 - 10.3390/ani13081343
Animals, Vol. 13 (april 2023)  
2.
7 p, 982.8 KB Effect of body weight on uniformity, livability, and skeletal development and strength of broiler breeder females / Asensio Dávila, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puente, Álvaro (Aviagen S.A.U) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was conducted with broiler breeder females (up to 30 wks of age) to study the effect ofbody weight (BW) at 5 wks on BW uniformity, livability, and skeletal development and strength. At 5 wksof age, 160 females were randomly selected within aflock of 1,988, and they were reared withoutgrading. [...]
2020 - 10.1080/09712119.2020.1789647
Journal of Applied Animal Research, Vol. 48, Núm 1 (2020) , p. 320-325  
3.
10 p, 347.1 KB Crude and acid oils from olive pomace as alternative fat sources in growing-finishing pigs / Verge-Mèrida, Gerard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Verdú, Marçal (BonÀrea Agrupa. Department of Animal Nutrition and Feed Industry) ; Balart, Marta (BonÀrea Agrupa. Department of Animal Nutrition and Feed Industry) ; Font i Furnols, Maria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The inclusion of crude and acid oils from olive pomace can lead to more unsaturated meat products and, especially in the case of olive pomace acid oil, achieve a more economically and environmentally sustainable swine production. [...]
2021 - 10.1016/j.animal.2021.100389
Animal, Vol. 15 Núm. 12 (december 2021) , p. 100389  
4.
7 p, 464.1 KB Short Communication : Evaluation of Intestinal Release of Butyric Acid from Sodium Butyrate Protected by Salts of Medium-Chain Fatty Acids in Broiler Chickens / Sadurní, Meritxell (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sol, Cinta (Norel S.A.) ; Puyalto, Mónica (Norel S.A.) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Butyric acid has received great attention as a feed additive to maintain or increase the gut integrity and health of broiler chickens. Particularly, the protection of butyrate is under research to allow slow intestinal release of butyric acid and to promote its beneficial effects throughout the intestine. [...]
2022 - 10.3390/ani12243525
Animals, Vol. 12 Núm. 24 (december 2022) , p. 3525  
5.
12 p, 325.6 KB Influence of free fatty acid content and degree of fat saturation in laying hen diets on egg quality, yolk fatty acid profile, and cholesterol content / Palomar, María (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ; Soler, M. D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Muñoz-Núñez, M. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Salud Animal)
The aim of the present study was to evaluate the effect of dietary free fatty acid (FFA) content and the degree of saturation on egg quality, yolk fatty acid (FA) profile, and yolk cholesterol content. [...]
2022 - 10.1016/j.psj.2022.102236
Poultry Science, Vol. 102 (october 2022)  
6.
18 p, 837.0 KB Impact of Dietary Supplementation with Sodium Butyrate Protected by Medium-Chain Fatty Acid Salts on Gut Health of Broiler Chickens / Sadurní, M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sol, Cinta (Norel) ; Puyalto, Mónica (Norel) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Nutritional strategies to improve gut health of broilers are under research. This study investigated the effect of dietary supplementation with sodium butyrate protected by sodium salts of medium-chain fatty acids as a feed additive on broiler gut health. [...]
2022 - 10.3390/ani12192496
Animals, Vol. 12 Núm. 19 (october 2022) , p. 2496  
7.
9 p, 290.8 KB Olive pomace oil and acid oil as alternative fat sources in growing-finishing broiler chicken diets / Verge-Mèrida, Gerard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Verdú, M. (BonÀrea Agrupa, 25210 Guissona, Spain) ; Farré, G. (BonÀrea Agrupa) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study was to investigate the effect of dietary supplementation of olive pomace oil and olive pomace acid oil, which are rich in monounsaturated fatty acids (FA) but differ in free FA content, on growth performance, digestibility and FA profile of abdominal fat and breast meat. [...]
2022 - 10.1016/j.psj.2022.102079
Poultry Science, Vol. 101 (july 2022)  
8.
17 p, 331.8 KB Olive Pomace and Soybean-Sunflower Acid Oils as Alternative Fat Sources in European Seabass (Dicentrarchus labrax) Diets : effects on Performance, Digestibility and Flesh Fatty Acid Composition and Quality Parameters / Verge-Mèrida, Gerard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferrer, Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Serrano, Tània (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The effects of dietary inclusion of soybean-sunflower and olive pomace acid oils on growth, digestibility and flesh composition were studied in European seabass. Eight diets were fed for 100 days (101. [...]
2022 - 10.3390/ani12091198
Animals, Vol. 12 Núm. 9 (5-1 2022) , p. 1198  
9.
10 p, 580.9 KB Effects of free-fatty-acid content and saturation degree of the dietary oil sources on lipid-class content and fatty-acid digestibility along the gastrointestinal tract in broilers from 22 to 37 days of age / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to assess the effect of the free-fatty-acid (FFA) content and saturation degree of dietary fat (added at 6%) on the fatty-acid (FA) digestibility and lipid-class content along the gastrointestinal tract and excreta in broilers from 22 to 37 d of age. [...]
2021 - 10.1016/j.psj.2021.101261
Poultry Science, Vol. 100 (may 2021)  
10.
19 p, 2.9 MB Antimicrobial Effects of Black Soldier Fly and Yellow Mealworm Fats and Their Impact on Gut Microbiota of Growing Rabbits / Dabbou, Sihem (Fondazione Edmund Mach) ; Ferrocino, Ilario (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Gasco, Laura (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Schiavone, Achille (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; Trocino, Angela (University of Padova. Department of Comparative Biomedicine and Food Science) ; Xiccato, Gerolamo (University of Padova. Department of Agronomy, Food, Natural Resources, Animal, and Environment) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Maione, Sandra (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; Soglia, Dominga (University of Turin. Department of Veterinary Science) ; Biasato, Ilaria (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Cocolin, Luca (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences) ; Nucera, Daniele Michele (University of Turin. Department of Agricultural, Forest and Food Sciences)
The use of insect lipids as an alternative ingredient is an emergent topic in animal nutrition due to their antimicrobial activities. The present study evaluated the in vitro antimicrobial activities of two insect fats (black soldier fly (Hermetia illucens (HI) fat and yellow mealworm (Tenebrio molitor (TM) fat) and their effect as a total substitute for dietary soybean oil in cecal fermentation and gut microbiota of growing rabbits. [...]
2020 - 10.3390/ani10081292
Animals, Vol. 10 (july 2020)  

Articles : 33 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Vegeu també: autors amb noms similars
1 Barroeta, Ana C.
147 Barroeta, Ana Cristina
12 Barroeta, Ana Cristina,
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.