Quin és el millor pa sense gluten?
Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: ¿Cuál es el mejor pan sin gluten?
Data: 2013
Resum: Investigadors de la UAB han realitzat un estudi que vol determinar quin pa pot ser més adequat per a celíacs. Els celíacs no poden menjar gluten, un compost que es troba a la farina de blat. Els resultats mostren que la farina de germen de garrofí ha generat un pa que té una massa més fàcil de treballar i amb més fibra. Tot i això, els enquestats en aquest estudi semblen seguir preferint el gust del pa de soia, que segueix sent car, i pot provocar al·lèrgies.
Resum: Investigadores de la UAB han realizado un estudio que quiere determinar qué pan puede ser más adecuado para celíacos. Los celíacos no pueden comer gluten, un compuesto que se encuentra en la harina de trigo. Los resultados muestran que la harina de germen de garrofín ha generado un pan que tiene una masa más fácil de trabajar y con más fibra. Sin embargo, los encuestados en este estudio parecen seguir prefiriendo el sabor del pan de soja, que sigue siendo caro, y puede provocar alergias.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Pa ; Composició
Publicat a: UAB divulga, març 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 36.5 KB

Español
3 p, 95.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-04-03, darrera modificació el 2021-08-22



   Favorit i Compartir