Com fomentar les vocacions científico-tècniques?
Artigas Roig, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica)
Pintó Casulleras, Roser (Roser) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)
Rios Font, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Additional title: ¿Cómo fomentar las vocaciones científico-técnicas?
Date: 2013
Abstract: Des de diversos sectors de la societat, com ara universitats, centres de recerca o administració pública, s'impulsa habitualment un gran ventall d'iniciatives adreçades a fer créixer l'interès per la ciència i la tecnologia entre el públic. En molts casos s'afirma que aquestes accions poden servir per perseguir un objectiu més concret, com és el de fomentar les vocacions científico-tècniques entre el jovent, tot i que moltes d'elles probablement estan més guiades per una vaga intuïció que per uns fonaments, i per altra part no sol avaluar-se'n l'impacte real. En aquesta línia, l'equip del CRECIM (Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica) ha fet un estudi, en el marc d'un projecte europeu (Projecte ECB/ingenious) finançat pel 7è PM i per diverses empreses, sobre els diferents factors que influeixen en els joves a l'hora de decantar-se per una formació científico-tècnica i sobre la forma en què es pot incidir en aquests factors des de l'àmbit educatiu.
Abstract: Desde varios sectores de la sociedad, tales como universidades, centros de investigación o administración pública, se impulsa habitualmente un gran abanico de iniciativas dirigidas a hacer crecer el interés por la ciencia y la tecnología entre el público. En muchos casos se afirma que estas acciones pueden servir para perseguir un objetivo más concreto, como es el de fomentar las vocaciones científico-técnicas entre la juventud, aunque muchas de ellas probablemente están más guiadas por una vaga intuición que por unos fundamentos, y por otra parte no suele evaluarse el impacto real. En esta línea, el equipo del CRECIM (Centro de Investigación para la Educación Científica y Matemática) ha hecho un estudio, en el marco de un proyecto europeo (Proyecto ECB/Ingenious) financiado por el septimo PM y por varias empresas, sobre los diferentes factores que influyen en los jóvenes al decantarse por una formación científico-técnica y sobre la forma en que se puede incidir en estos factores desde el ámbito educativo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Juny 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 78.8 KB

Español
4 p, 100.3 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Social and Legal Sciences > The Research Centre for Science and Mathematics Education (CRECIM)
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2013-07-04, last modified 2022-11-14



   Favorit i Compartir