Web of Science: 1 cites, Scopus: 0 cites, Google Scholar: cites
Enric Lluch, el mestre
Benejam, Pilar (Universitat Autònoma de Barcelona)

Títol variant: Enric Lluch, el maestro
Títol variant: Enric Lluch, le maître
Títol variant: Enric Lluch, the teacher
Data: 2014
Resum: L'article revisa les aportacions del geògraf Enric Lluch i Martín (Barcelona, 1928-2012) a la renovació pedagògica de Catalunya, tot parant un esment especial a la pròpia formació de l'autor, a la seva dedicació primerenca a l'educació dels infants, a la contribució cabdal que va fer a la configuració del moviment de renovació pedagògica i a la formació dels mestres, així com a la seva llarga dedicació a la docència universitària en el camp de la geografia. El treball ha estat confegit a partir de les declaracions del propi autor estudiat i dels testimonis de persones que el conegueren com a alumnes o que foren col·laboradors seus en les tasques pedagògiques. Bona part d'aquests testimonis són inèdits i han estat aplegats especialment per confeccionar el present treball.
Resum: El artículo revisa las aportaciones del geógrafo Enric Lluch i Martín (Barcelona, 1928- 2012) a la renovación pedagógica de Cataluña, prestando especial atención a la propia formación del autor, a su temprana dedicación a la educación primaria, a su contribución sustancial a la configuración del movimiento de renovación pedagógica y a la formación de los maestros, así como a su larga dedicación a la docencia universitaria en el campo de la geografía. El trabajo ha sido confeccionado a partir de las declaraciones del propio autor estudiado y de los testimonios de quienes fueron sus alumnos o sus colaboradores en las tareas pedagógicas. Buena parte de estos testimonios son inéditos y han sido reunidos especialmente para confeccionar el presente trabajo.
Resum: L'article passe en revue la contribution du géographe Enric Lluch i Martín (Barcelone, 1928-2012) à la rénovation pédagogique en Catalogne, en portant une attention particulière à l'éducation de l'auteur, à son engagement précoce dans l'enseignement primaire,à son importante contribution à la configuration du mouvement de réforme et de formation des enseignants de l'éducation, ainsi que'à son engagement de longue date dans l'enseignement universitaire dans le domaine de la géographie. Le travail a été réalisé à partir des déclarations d'Enric Lluch lui-même et des témoignages de ceux qui ont été ses élèves ou collègues au cours d'activités d'enseignement. Beaucoup de ces témoignages sont inédits et ont été spécialementrecueillis pour ce travail.
Resum: The article reviews the contributions of geographer Enric Lluch i Martín (Barcelona, 1928- 2012) to educational reform in Catalonia, paying special attention to the author's own training, his early dedication to the education of children, his substantial contribution to shaping the movement for educational reform and teacher training, as well as his long dedication to university teaching in Geography. The work is based on Lluch's own statements, as well as the testimonies of the people who knew him as students or colleagues in educational tasks. Many of these testimonials have not been previously published and have been collected specially for this work.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Matèria: Enric Lluch ; Geografia ; Didàctica ; Renovació pedagògica ; Geografía ; Didáctica ; Renovación pedagógica ; Géographie ; Didactique ; Rénovation pédagogique ; Geography ; Teaching ; Pedagogical Renovation
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 60, Núm. 2 (Juny-Setembre 2014) , p. 219-233, ISSN 0212-1573

Adreça original: https://dag.revista.uab.es/article/view/v60-n2-benejam
Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/291335
DOI: 10.5565/rev/dag.197


15 p, 185.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2014-06-02, darrera modificació el 2020-02-03   Favorit i Compartir