L'Info K, una eina de la televisió educativa : Estudi de l'agenda mediàtica de l'informatiu infantil
Vilardaga Mata, Maria
Soriano Clemente, Jaume, 1965- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 66 pag.
Resum: El present treball descriu i comprèn el gènere informatiu especialitzat en nens a partir del cas empíric de l'Info K. La recerca es basa en un anàlisi de contingut sobre els assumptes que composen l'escaleta del programa i el posterior estudi avaluador del noticiari com a instrument de la televisió educativa. Per fer-ho, la investigació aplica els indicadors de qualitat d'espais audiovisuals dirigits a la infància i el primer nivell de la teoria de l'agenda-setting. L'Info K és una bona eina formativa de la televisió, però transmet patrons temàtics que podrien alterar la percepció de la realitat dels més petits.
Resum: El presente trabajo describe y comprende el género informativo especializado en niños a partir del caso empírico del Info K. La investigación se basa en un análisis de contenido sobre los asuntos que componen la escaleta del programa y el posterior estudio evaluador del telediario como instrumento de la televisión educativa. Para hacerlo, aplica los indicadores de calidad de espacios audiovisuales dirigidos a la infancia y el primer nivel de la teoría de la agenda-setting. El Info K es una buena herramienta formativa, pero transmite patrones temáticos que podrían alterar la percepción de la realidad de los más pequeños.
Resum: The following work describes and comprises children's specialized news from the empirical case of Info K. The research is based on a content analysis on the issues that make up the program agenda and the subsequent evaluation study of the news as an instrument of educational television. To do this, the research applies quality indicators of audiovisual spaces aimed at children and the first level of the theory of agenda-setting. The Info K is a good educational tool of television, but transmits thematic patterns that could alter the perception of reality of the smallest family members.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Info K (Programa de televisió) ; Informatiu (Programa de televisió) ; Educació ; Infants



66 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-11, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir