Les raons acadèmiques d’un centre d’estudis olímpics a la universitat
Moragas Spà, Miquel de, 1943- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Centre d'Estudis Olímpics

Títol variant: Las razones académicas de un centro de estudios olimpicos en la universidad
Títol variant: The academic reasons for an olympic studies centre at the university
Publicació: Barcelona Centre d'Estudis Olímpics, Universitat Autònoma de Barcelona; Ajuntament de Barcelona 2011
Descripció: 9 pag.
Resum: El mateix fundador i director del CEO-UAB durant vint anys, Miquel de Moragas, és qui obre aquest volum amb un treball en el qual explica el paper fonamental de la Universitat en l’estudi de l’Olimpíada, centrant-se en els múltiples impactes culturals, econòmics i socials dels Jocs, el seu caràcter transversal com a fenomen, l’orientació multicultural intrínseca que ofereix i els reptes d’innovació que es presenten en aquests megaesdeveniments. Miquel de Moragas destaca el paper d’aquests centres d’estudis olímpics amb seu a les universitats i un govern compost per acadèmics. Al seu article, a més, aprofundeix en el caràcter transdisciplinari i multidisciplinari d’un fenomen en el qual s’identifiquen múltiples temes consolidats d’investigació. Conclou l’article amb una reivindicació del gran valor per al Moviment Olímpic de la investigació acadèmica, “una aportació d’un valor inestimable per a la innovació i l’adaptació dels Jocs Olímpics al món modern”, i defensa un reforçament de les relacions entre el món acadèmic i el Moviment Olímpic.
Resum: Es el propio fundador y director del CEO-UAB durante veinte años, Miquel de Moragas, quien abre este volumen con un trabajo en el que explica el papel fundamental de la Universidad en el estudio del Olimpismo, centrándose en los múltiples impactos culturales, económicos y sociales de los Juegos, su carácter transversal como fenómeno, su orientación multicultural intrínseca y los retos de innovación que se presentan en estos megaeventos. Miquel de Moragas destaca el papel de estos centros de estudios olímpicos con sede en las universidades y un gobierno compuesto por académicos. En su artículo, además, profundiza en el carácter trans y multidisciplinario de un fenómeno en el que existen ya identificados múltiples temas consolidados de investigación. Concluye el artículo con una reivindicación del gran valor para el Movimiento Olímpico de la investigación académica, “una aportación de valor inestimable para la innovación y adaptación de los Juegos Olímpicos al mundo moderno”, y aboga por un reforzamiento de las relaciones entre el mundo académico y el Movimiento Olímpico.
Resum: The book’s opening article was written by CEO-UAB founder and director for 20 years, Miquel de Moragas. In it he explains the fundamental role that the academic world plays in the study of Olympism, focusing on the numerous cultural, economic and social impacts of the Games, their cross-disciplinary nature, their inherent multicultural orientation and the challenges faced by such mega-events to innovate. Miquel de Moragas highlights the role of these university-based Olympic studies centres, the boards of which are formed by academics. In his article, he also goes into some depth about the trans and multidisciplinary nature of a phenomenon on which many consolidated research topics already exist. He concludes the article by underscoring the considerable value of academic research for the Olympic Movement, “as a valuable resource for innovation and adaptation of its identity in the modern world”, and advocating a strengthening of relations between the academic world and the Olympic Movement.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català, castellà i anglès
Document: bookPart
Matèria: Jocs Olímpics ; Juegos Olímpicos ; Olympic Games ; Barcelona’92 ; Universitat ; Universidad ; University ; Llegat ; Legado ; Legacy
Publicat a: Mosaic olímpic: recerca multidisciplinar i difusió dels estudis olímpics. CEO-UAB: 20 anys, 2011, p. 19-27

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/132636


16 p, 681.8 KB

Español
16 p, 802.7 KB

English
16 p, 631.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2015-06-19, darrera modificació el 2018-02-13   Favorit i Compartir