El fracàs escolar a Catalunya
Díaz López, Rosa
Jariot, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Data: 2015
Resum: El fracàs escolar és una de les problemàtiques que més preocupen als diferents sistemes educatius. Aquest treball pretén contribuir a la investigació realitzada sobre aquest tema i a més, conscienciar a les persones sobre la importància de combatre aquest problema. Per fer-ho, s'estudien els aspectes teòrics més rellevants del tema i es realitza una anàlisi de la situació de Catalunya, a partir de diferents indicadors, prestant especial atenció a la influència de l'origen social i el gènere sobre el rendiment de l'alumnat a través de l'informe PISA-2012.
Resum: El fracaso escolar es una de las problemáticas que más preocupan a los diferentes sistemas educativos. Este trabajo pretende contribuir a la investigación realizada sobre este tema y además, concienciar a las personas sobre la importancia de combatir este problema. Para hacerlo, se estudian los aspectos teóricos más relevantes del tema y se realiza un análisis de la situación de Cataluña a partir de diferentes indicadores, prestando especial atención a la influencia del origen social y el género sobre el rendimiento del alumnado a través del informe PISA-2012.
Resum: School failure is one of the challenges that concern the different educational systems. This work expects to contribute to the research carried out and also make aware people about the importance of combat this problem. To make this possible, the most important theoretical aspects of the subject are studied and the Catalonian situation are analysed using different indicators, paying special attention to the influence of social background and gender of study through PISA-2012 report.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Pedagogia [2500261]
Pla d'estudis: Grau en Pedagogia [825]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Fracàs escolar ; Origen social ; Gènere ; PISA-2012 ; Fracaso escolar ; Género ; School failure ; Social background ; Gender



41 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat Ciències de l'Educació. TFG

 Registre creat el 2015-09-25, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir