Estudi per la implantació d'un ERP en una empresa metal·lúrgica
Bordes Garcia, Xavier
Sánchez Castelló, Josep Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Study for the implementation of an ERP system in a metallurgical company
Additional title: Estudio para la implantación de un ERP en una empresa metalúrgica
Date: 2015-06-30
Abstract: Actualment, el món de la informàtica i el de les noves tecnologies estan tenint una forta influència en la vida de les persones i en la seva manera de treballar, a causa dels avantatges que presenten. Aquest fet ha provocat que moltes empreses estiguin optant per integrar algunes d'aquestes noves tecnologies. Una de les tecnologies per la qual més empreses està apostant, és la referida als sistemes d'informació, en concret als sistemes ERP. Aquests sistemes ofereixen una sèrie de facilitats i millores per les empreses, com tenir un control de les feines diàries i rutinàries però essencials pel correcte funcionament de l'empresa, tenir un millor control sobre l'activitat dels diversos departaments de l'empresa i millorar els processos de negoci, entre d'altres. L'objectiu d'aquest article és realitzar l'estudi per la implantació d'un d'aquests sistemes en una empresa del sector de la metal·lúrgica. Això implica realitzar un estudi sobre el funcionament i la manera de treballar de l'empresa, una cerca de diversos sistemes ERP compatibles amb els requeriments de l'empresa, una tria de les tres solucions més adients per l'empresa i una comparativa final per poder seleccionar el sistema ERP a implementar.
Abstract: Currently, the world of computing and new technologies are having a strong influence on the live of people and their way of working, because of the advantages they offer. Consequently, many companies are opting to integrate some of these new technologies. One of the technologies for which most companies are betting are the information systems, specifically the ERP systems. These systems offer a wide range of advantages and improvements for businesses, such as having control of the daily and routine tasks, but essentials for the proper functioning of the company, to have better control over the activity of the various departments of the company and improve business processes, among others. This paper aims to analyse the implementation of one of these systems in a company of the metallurgical sector. This involves conducting a study on the operation and the way of working of the company, an exploration of various ERP systems compatible with the requirements of the company, the choice of the three most appropriate solutions for the company and a final comparison to select the ERP system to implement.
Abstract: Actualmente, el mundo de la informática y el de las nuevas tecnologías están teniendo una fuerte influencia en la vida de las personas y en su manera de trabajar, debido a las ventajas que presentan. Este hecho ha provocado que muchas empresas estén optando por integrar alguna de estas nuevas tecnologías. Una de las tecnologías para la que más empresas está apostando, es la referida a los sistemas de información, en concreto a los sistemas ERP. Estos sistemas ofrecen una serie de facilidades y mejoras para las empresas, como tener un control de las tareas diarias y rutinarias pero esenciales para el correcto funcionamiento de la empresa, tener un mejor control sobre la actividad de los diversos departamentos de la empresa y mejorar los procesos de negocio, entre otros. El objetivo de este artículo es realizar el estudio para la implantación de uno de estos sistemas en una empresa del sector de la metalúrgica. Esto implica realizar un estudio sobre el funcionamiento y la forma de trabajar de la empresa, una búsqueda de varios sistemas ERP compatibles con los requerimientos de la empresa, una elección de las tres soluciones más adecuadas para la empresa y una comparativa final para poder seleccionar el sistema ERP a implementar.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: Sistema d'informació ; Sistema erp ; Empresa metal·lúrgica ; Sistema de información ; Empresa metalúrgica ; Information system ; ERP system ; Metallurgical company



11 p, 5.8 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering. TFG

 Record created 2015-11-19, last modified 2023-07-22



   Favorit i Compartir