Cloud computing: anàlisi i disseny de l'estructura informàtica d'una empresa
Kouyate Gabriel, Omar
Grau Sala, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Cloud computing: analysis and design of a company IT structure
Additional title: Cloud computing: análisis y diseño de la estructura informática de una empresa
Date: 2016-06-28
Abstract: La tecnologia cloud computing s'han convertit en una solució cada cop més habitual per a empreses que volen aprofitar els avantatges que aporta tenir el seu CPD localitzat al cloud, no obstant dur a terme aquesta solució requereix d'un anàlisi previ personalitzat per a cada empresa. Aquest article proposa l'estudi i la presa de decisions en el disseny de l'estructura informàtica d'una empresa que necessita realitzar un canvi en la seva infraestructura. En el cos de l'article es mostrarà un abstracte amb els punts claus que cal tenir en compte en el procés de migració dels serveis locals d'una empresa cap al cloud, una descripció sobre els conceptes bàsics que cal conèixer per realitzar un projecte d'aquestes característiques, s'explicarà com s'ha realitzat la implementació de la solució plantejada i finalment s'extrauran les conclusions obtingudes. La motivació de realitzar aquest treball, ha estat assolir una metodologia de treball i els conceptes globals de les Infraestructures com a servei, per aplicar-los en casos reals d'empreses que requereixin migrar part o la totalitat de la seva infraestructura al cloud.
Abstract: Cloud computing Technology have become a common solution for companies who want to exploit the advantages of locating their data center in the cloud. This solution requires to realize a customized analysis depending on the company. This article proposes the study and the decisions that have to be taken to design the network structure of a company that needs to improve their infrastructure. This article will show an abstract with the key points to consider when a local services migration has to be done, including a description of the basic concepts about cloud computing and the explanation of the proposed solution implementation, finally it will show the conclusions found. The motivation of this project has been to achieve a working methodology and the global concepts about an Infrastructures a service, to apply them in real cases of companies that need to migrate all o part of its infrastructure to the cloud.
Abstract: La tecnología cloud computing se ha convertido en una solución habitual para algunas empresas que quieren aprovechar las ventajas que aporta tener su CPD localizado en la nube, sin embargo, para llevar a cabo esta solución, se requiere de un análisis previo personalizado a la empresa. Este artículo propone el estudio y la toma de decisiones en el diseño de la estructura informática de una empresa que necesita realizar un cambio en su infraestructura. En el cuerpo del artículo se mostrará un guión con los puntos clave que hay que tener en cuenta en el proceso de migración de los servicios locales de una empresa a la nube, una descripción sobre los conceptos básicos que se necesitan conocer para realizar un proyecto de estas características, se explicará también como se ha realizado la implementación de un caso de uso planteado y finalmente se mostrarán las conclusiones extraídas. La motivación de realizar este trabajo ha sido alcanzar la metodología de trabajo y los conceptos globales de las infraestructuras como servicio para aplicarlos en escenarios reales de empresas que requieran migrar una parte o la totalidad de su infraestructura hacia la nube.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Menció Enginyeria de Computadors
Subject: Cloud computing ; IaaS ; Cloud ; AWS ; CPD ; VPC ; Migració ; Infraestructura ; Núvol ; Servidors ; Migración ; Nube ; Servidores ; Outsorcing ; Infrastructure ; Servers13 p, 1.1 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2016-09-30, last modified 2018-06-23   Favorit i Compartir