Gènere i societat en la ficció de Yoshimoto Banana
Baró Bermúdez, Maria
Lozano Méndez, Artur, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Género y sociedad en la ficción de Yoshimoto Banana
Títol variant: Gender and society in Yoshimoto Banana's fiction
Data: 2017
Resum: Yoshimoto Banana és una escriptora japonesa reconeguda a nivell mundial. Les seves obres es caracteritzen per estar narrades des d'una perspectiva femenina, amb un estil senzill i proper. Tot i que la seva literatura ha estat sovint etiquetada com massa "lleugera"; la mort, la crisi personal i les experiències traumàtiques son temes recurrents en les seves narratives. L'objectiu d'aquest treball és analitzar la ficció de Yoshimoto Banana des d'una perspectiva de gènere a través de tres eixos principals: la seva posició com a escriptora femenina dins la literatura japonesa, la influència de la cultura shōjo en les seves obres i la situació dels seus personatges en contrast amb la realitat de la societat japonesa. S'analitzarà també si el tractament del gènere en les seves obres és un intent de subvertir el sistema patriarcal o una manera de mostrar casos de desviació de la norma dels seus personatges, sense intenció de trencar amb el binarisme heteronormatiu hegemònic.
Resum: Yoshimoto Banana es una escritora japonesa reconocida a nivel mundial. Sus obras se caracterizan por estar narradas desde una perspectiva femenina, en un estilo sencillo y cercano. A pesar de que su literatura ha sido a menudo etiquetada como demasiado "ligera"; la muerte, la crisis personal y las experiencias traumáticas son temas recurrentes en sus narrativas. El objetivo de este trabajo es analizar la ficción de Yoshimoto Banana desde una perspectiva de género a través de tres ejes principales: su posición como escritora femenina dentro de la literatura japonesa, la influencia de la cultura shōjo en sus obras y la situación de sus personajes en contraste con la realidad de la sociedad japonesa. Se analizará también si el tratamiento del género en sus obras es un intento de subvertir el sistema patriarcal o una forma de mostrar casos de desviación de la norma de sus personajes, sin intención de romper con el binarismo heteronormativo hegemónico.
Resum: Yoshimoto Banana is an internationally acclaimed Japanese writer. Her works are noted for their feminine perspective, and their display of a simple and relatable writing style. Even though her literature has been labeled as being too "light"; death, personal crisis and traumatic experiences are recurring topics in her narratives. The purpose of this degree thesis is to analyze Yoshimoto Banana's fiction from a perspective of gender through three main areas of focus: her position as feminine writer in Japanese literature, the influence of shōjo culture in her works and the situation of her characters in contrast with the reality of Japanese society. It will be discussed whether the portray of gender in her works is meant to subvert the patriarchal system, or it is just a way of showing cases of deviation from the norm through her characters, with no intention of breaking away from the binary heteronormative hegemony.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Titulació: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Yoshimoto Banana ; Japó ; Literatura ; Gènere ; Shōjo ; Família ; Identitat ; Japón ; Genero ; Familia ; Identidad ; Japan ; Gender ; Family ; Identity38 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2018-05-03, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir