L'art de la veritat i la mentida : Nietzsche i la post-veritat
Farré Ros, Sara
Chillón, Albert, 1960-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Date: 2018
Description: 39 pag.
Abstract: L'ús de la veritat i la mentida en la vida pública es tracta, actualment, d'una qüestió de significativa rellevància en el debat periodístic contemporani. Així mateix, la recerca de la veritat ha estat, des de sempre, una de les matèries cabdals en l'àmbit de la filosofia. El present treball pretén analitzar, d'arrel, la noció de "post-veritat", posant en dubte les bases que la fonamenten mentre, alhora, construeix una interpretació de la mateixa a través del mètode hermenèutic de Friedrich Nietzsche, considerat un dels pensadors més influents del segle XX.
Abstract: El uso de la verdad y la mentira en la vida pública se trata, actualmente, de una cuestión de significativa relevancia en el debate periodístico contemporáneo. Asimismo, la búsqueda de la verdad ha sido, desde siempre, una de las materias fundamentales en el ámbito de la filosofía. El presente trabajo pretende analizar, de raíz, la noción de "post-verdad", poniendo en duda las bases que la fundamentan mientras, al mismo tiempo, se construye una interpretación de la misma a través del método hermenéutico de Friedrich Nietzsche, considerado uno de los pensadores más influyentes del siglo XX.
Abstract: The use of truth and lies in public life is currently a matter of significant relevance in the contemporary journalistic debate. Likewise, the search for truth has always been one of the fundamental subjects in the field of philosophy. The present work intends to analyze, at the root, the notion of "post-truth", questioning the foundations that underlie it while, at the same time, constructing an interpretation of it through the hermeneutic method of Friedrich Nietzsche, considered one of the most influential thinkers of the twentieth century.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Subject: Desinformació ; Veritat ; Veritat i mentida ; Mitjans de comunicació de massa ; Manipulació ; Hermenèutica ; Nietzsche, Friedrich Wilhelm, 1844-1900



39 p, 1.0 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies. TFG

 Record created 2018-10-10, last modified 2023-03-01



   Favorit i Compartir